Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

TRAĢISKI: Sieviete, kura ugunsgrēkā Daugavpilī izleca pa logu, gaidīja bērniņu

© Ekrānšāviņš, "Degpunktā"

Kā iepriekš ziņots, trešdien Daugavpilī izcēlās ugunsgrēks 7. stāva dzīvoklī, Dzīvību zaudēja divi cilvēki. Raidījums "Degpunktā" ziņo, ka sieviete, kura izlekusi vai izkritusi pa logu gaidīja bērnu.

Biezos ugunsgrēka dūmus pilsētas iedzīvotāji vairāku kilometru attālumā. Pirmā ugunsdzēsēju brigāde ieradās 20 minūtēs pēc zvana. Raidījums informē, ka ģimenes galva nosmacis dūmos, bet viņa dzīvesbiedre, glābjoties no svelmes, izlekusi vai izkritusi pa septītā stāva logu.

Sieviete izlēca pa logu brīdī, kad glābēji jau grasījušies pacelt autokāpnes, lai dotos palīgā.

Aculieciniece Regīna, kura strādā veikaliņā iepretim daudzstāvu namam stāsta, ka, atceroties notikušo, pārņem bezspēcības sajūta. Tobrīd prātā pat esot iešāvusies doma, ka kāds varētu mēģināt apakšā nostiept audumu vai ko tamlīdzīgu, lai mīkstinātu kritienu. Diemžēl neviens tālāk par domām nav ticis, raidījumam pastāsta Regīna.

Visi to filmēja. Visiem doma, - ka tik ātrāk to kur publicēt, bet patiesībā tāda traģēdija! Šeit bija tik daudz cilvēku. Būtu kāds… pat man te ir sega… Aizietu… Šausmīgi. Visi ir tik vienaldzīgi,” stāsta aculieciniece.

Šā nama dzīvoklī uz lodžijas ir ierīkotas evakuācijas kāpnes. Šajā reizē tās nav bijis glābiņš, jo liesmas plosījušas vienīgo vienistabas dzīvokļa istabu, caur kuru iemītnieki varētu nokļūt uz lodžijas.

Savukārt kāda kaimiņiene ir sašutusi, ka sieviete būdama stāvoklī izlekusi pa logu.

Aveņu ielas namā dzīvojušā ģimene bijusi mierīga un saticīga. Bērni jau izskoloti un dzīvojuši atsevišķi. 57 gadus vecais ģimenes galva strādājis par taksistu.