Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Atklājas šausminošas detaļas par auto un vilciena sadursmi Ķegumā

© Valsts policija

Kā iepriekš ziņot, vakar Ķegumā notika vilciena un automašīnas sadursme, kurā bojā gāja divi automašīnas pasažieri. Raidījums "Degpunktā" atklāj glābšanas darbu detaļas un skaidro notikušā apstākļus.

Sadragāts, gandrīz pārrauts uz pusēm sliežu ceļam pa vidu guļ 1990. gadā ražots “Golf”. Spēkrats vēl pirms brīža kustējās dzelzceļa pārbrauktuves virzienā, taču pāri sliedēm netika. Mašīnai sānos ietriecās kravas vilciens ar vairākiem desmitiem vagonu, vakardienas situāciju raksturo "Degpunktā".

Vieglā automašīna tika purināta un locīta vismaz 250 metrus līdz vilciena sastāvs apstājās. “Golf” saimnieks ir kāds pusmūža vecuma vīrietis vārdā Juris, kurš dzīvo turpat netālu no negadījuma vietas. Iespējams, tieši viņš un kāda sieviete ir šīs traģēdijas upuri, vēsta raidījums.

Lai atbrīvoto automašīnā iesprostotos ķermeņus, darbi notika divas stundas. Glābēj nogrieza automašīnas jumtu.

Izskan vairākas versijas par notikušā cēloņiem. Šoferis, iespējams, ļoti steidzies, ignorējot visus brīdinājumus un pat tuvumā esošo strādnieku izmisīgos kliedzienus, un beidzot ar to, ka nav nostrādājuši ne skaņas, ne gaismas signāli pie pārbrauktuves. Turklāt nolaižamas un paceļamas barjeras šai pārbrauktuvei nav vispār, vēsta raidījums.