Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ideja aktīvai svētdienai: pārgājiens apkārt Smiltenei

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Lauris Aizupietis/ f64 photo agency

Aktīvā tūrisma portāls Pargajieni.lv piedāvā doties aizraujošā pārgājienā pa Smilteni un tās tuvāko apkārtni. Pārgājiena starts paredzēts ap plkst. 11.00 Smiltenes autoostā (Pils ielā 1), kad būs pienācis autobuss no Rīgas.

Pārgājiens tiks sākts ar Smiltenes vēsturiskās daļas iepazīšanu - Kalnamuižas apskate ar pilsdrupām un tehnikuma apkārtni. Būs iespēja uzzināt interesentus faktus par firsta Līvena paveiktajiem darbiem Smiltenē. Pirmās elektrostacijas, Tepera ezera un Abula upes apkārtnes apskate.

Pēc tam pārgājiens turpināsies uz Silvu, kas ir apdzīvota vieta netālu no Smiltenes, kuras tuvumā iekārtots Silvas dendroloģiskais parks un netālu no tā atrodas Vecsautiņu avots, kas ir populāra ūdens ņemšanas vieta apkārtnes iedzīvotājiem.

Tālāk dosimies pa apkārtnes mežiem, pa taisnākajiem ceļiem dodoties Cērtenes pilskalna virzienā, pa ceļam apskatot arī Klievezeru. Cērtenes pilskalns ir senākā vieta pilsētas apkārtnē, kam piešķirts arheoloģiskā pieminekļa statuss. Cērtenes pilskalnā būs paredzēta atpūtas pauze, lai iestiprinātos un atgūtu spēkus tālākam ceļam.

Cērtenes pilskalna teritorijā atrodas "Veselības taka", kurā iespējams vingrot, izkustēties, pārbaudīt savu līdzsvara izjūtu un labi pavadīt laiku. Tuvojoties pārgājiena finišam, notiks Smiltenē esošā "Meteorīta krātera" apskate.

Finišs plānots ap plkst. 16.00 Smiltenes autoostā (Pils ielā 1), lai paspētu uz autobusiem Rīgas virzienā.

Pārgājienā kopā plānots noiet apmēram 18 kilometrus.

Dalībniekus aicinām saģērbties silti un līdzi ņemt laika apstākļiem atbilstošu apģērbu un apavus, kā arī ēdienu un dzērienu piknika pauzei Cērtenes pilskalnā.

Dalības maksa:

5 EUR individuālajiem dalībniekiem

4 EUR, ja ierodas vismaz divatā

1,50 EUR skolēniem

Bezmaksas pirmskolas vecuma bērniem pieaugušo pavadībā.

Pieteikšanās pa e-pastu janis@pargajieni.lv vai tālruni 26980327, norādot savu vārdu, dalībnieku skaitu un tālruņa numuru.