Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

PALĪDZAM: Uguns pilnībā noposta lielu saimniecību

© Ekrānuzņēmums no video/ Degpunktā

Aizputes novada "Ģibortu" saimniecību piemeklējusi liela nelaime - ugunsgrēkā izpostīts teju viss, kas saimniecības īpašniekiem piederējis, tāpēc tiek lūgta līdzcilvēku palīdzība, vēsta raidījums "Degpunktā".

Saimniecības īpašnieki, brāļi Andris un Guntis, vēl šonedēļ braucot uz savu īpašumu sprieda, ka šajā pagastā ugunsgrēki notiekot pārāk bieži un jau ir kļuvuši par ļaunu sērgu. Tomēr viņiem pat prātā neienāca, ka dažas dienas vēlāk šī nelaime piemeklēs pašus.

Abiem pieder saimniecība, kā paši saka, ar 40 mīlulīšiem - gotiņām, un vairāk nekā simts hektāriem zemes. Bez uzraudzības visu atstāt nevar, tātad arī padoties nedrīkst. Viens no saimniekiem min, ka ugunsgrēks izcēlies bēniņos, tomēr precīzs ugunsgrēka iemesls nav zināms.

Nodegušas nav tikai pirms 26 gadiem celtās mājas sienas, bet arī viss, kas tajās gadu gadiem krāts. Uguns liesmas ir iznīcinājušas senu fotoaparātu kolekciju un enciklopēdijas, kā arī sadzīves mantas.

Kopā varam palīdzēt atjaunot brāļu dzīvojamo māju, lai vīriem nenākas šķirties no ģimenes saimniecības. Palīdzēt varat zvanot pa tālruni: 90067088. Summa par zvanu 1,42 eiro.