Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

SIA Dobeles Ūdens aktīvi strādā komunikāciju atjaunošanas un tīklu paplašināšanas jomā

ŪDENSVADA POSMA PĀRBŪVE – Auru pagasts, Gardenes ciems © Publicitātes foto

Iepriekšējos gados SIA DOBELES ŪDENS ir veicis ievērojamu ieguldījumu ūdenssaimniecības sakārtošanā Dobeles pilsētā un pagastu centros. Šogad sākas jauns darba cēliens, kas neapšaubāmi uzlabos gan uzņēmējdarbības vidi, gan iedzīvotāju ērtības.

DOBELES ŪDENS paveiktais 2016. gadā

Pagājušā gada pirmajā pusē esam strādājuši, lai sakārtotu lietus ūdens nostādināšanas dīķi pie Dobeles pilsdrupām. Iebūvētas lietus ūdens attīrīšanas iekārtas, veikti stāvo nogāžu nostiprināšanas un apzaļumošanas darbi, kā arī dīķī uzstādīta strūklaka, lai nodrošinātu ūdens bagātināšanu ar skābekli, tādā veidā ilgtermiņā rūpējoties par dīķa neaizaugšanu.

Eiropas Savienības projekta ietvaros esam izstrādājuši projektu sadzīves kanalizācijas tīkla izbūves darbiem Robežu - Bērzes - Brīvības - Lauku - Lāčplēša - Austrumu ielu privātmāju rajonā Dobeles pilsētā.

Savukārt Dobeles pilsētas notekūdeņu attīrīšanas ietaisēs Krīgeri turpinājušies darbi, lai nodrošinātu pilnu notekūdeņu dūņu apstrādes procesu. Dūņu uzkrāšanas bedru nojumei izbūvēti nokrišņu aizturēšanas aizkari, kā arī atjaunots asfaltēts smagās tehnikas apgriešanās laukums, lai nodrošinātu iespēju izvest dūņas.

Sadarbībā ar AS Dobeles dzirnavnieks uzbūvēti jauni ūdensapgādes maģistrālie tīkli Spodrības ielas dzelzceļa zonā, aizstājot esošos metāla cauruļvadus ar plastmasas caurulēm. Ilgtermiņā tas ļaus SIA DOBELES ŪDENS klientiem nodrošināt kvalitatīvāku pakalpojumu.

Aktīvi esam piedalījušies Lauku, Spodrības, Uzvaras ielu projektu izstrādē. Uzskaitītajās ielās plānota komunikāciju nomaiņa vai izbūve no jauna. SIA DOBELES ŪDENS speciālisti, balstoties uz savu līdzšinējo pieredzi, veica nozīmīgu ieguldījumu projektu veiksmīgā izstrādē.

2016. gada pavasarī iegādāta jauna smagā automašīna asenizācijas pakalpojumu sniegšanai, kura efektīvi turpmāk ļaus veikt specializētos darbus. Līdz šim strādājām ar astoņdesmitajos gados ražotu GAZ automašīnu, kuras tālāka izmantošana vairs nebija iespējama.

Pilnībā pabeigti dzeramā ūdensvada rekonstrukcijas darbi Dobeles novada Miltiņu ciema privātmāju rajonā. Pilnā apjomā vecie tīkli aizstāti ar jauniebūvētiem cauruļvadiem. Izbūvēta jauna noslēgarmatūra, lai nodrošinātu iespēju ūdens atslēgšanu avāriju gadījumos organizēt atsevišķos tīkla posmos, nevis visā ciematā vienlaicīgi.

Uzsākti ūdensvada rekonstrukcijas darbi Auru pag. Ķirpēnu ciemā. Ar robotu - ūdens caurduršanas iekārtu - iebūvēti aptuveni 900 m jaunu cauruļu.

Realizēts ūdensvada rekonstrukcijas objekts Deglava - Ausmas ielas masīvā Dobeles pilsētā. Zem brauktuves daļas ar caurduršanas metodi izbūvēts jauns ūdensvads. Veikti veco ūdensvadu pievadu pārslēgumi uz jauniebūvēto vadu. Realizējot šāda veida projektu, maģistrālās komunikācijas no privātīpašumiem pārvietojam uz ielas daļu, sakārtojot kopējo situāciju.

Pabeigta projekta realizācija Pārupes rajonā Deglava, Zemgales ielu zonā Dobelē. Veikta atzaru izbūve sadzīves kanalizācijas un ūdensapgādes tīkliem, lai nodrošinātu iespēju visām individuāli dzīvojamām mājām izbūvēt sadzīves kanalizācijas un ūdens pieslēgumus.

Uzņēmumam izstrādāta jauna, mūsdienu prasībām atbilstoša mājaslapa www.dobelesudens.lv, kurā pieejama aktuālākā informācija par avārijām, sniegtajiem pakalpojumiem, realizētajiem un plānotajiem objektiem. Nodrošināta iespēja sekot līdzi iepirkumu informācijai. Aicinām visus mūsu klientus sekot līdzi aktuālajai informācijai, kas saistīta ar uzņēmuma darbību. Izveidota iespēja nodot ūdens skaitītāja rādījumus elektroniski.

Dārzniecības ielā Dobeles pilsētā veikti darbi, lai pievienotu individuālās dzīvojamās ēkas maģistrālajiem ūdensapgādes un kanalizācijas tīkliem. Sakārtoti ūdens uzskaites jautājumi.

Sadarbībā ar Dobeles novada pašvaldību aktīvi esam strādājuši, lai sakārtotu situāciju Dobeles pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs. PII Zvaniņš pagraba līmenī pilnībā rekonstruēti aukstā un karstā ūdens tīkli, apkures un ugunsdzēsības tīkli. PII Spodrītis vecajā korpusā izbūvēts karstā ūdens tīkls, rekonstruēts aukstā ūdens tīkls un no jauna izbūvēts iekšējais ugunsdzēsības vads, uzstādot ugunsdzēsības skapjus atbilstoši mūsdienu prasībām. PII Jāņtārpiņš esam veikuši lietus ūdens tīkla rekonstrukciju ap ēku, uzstādīti virszemes lietus ūdens savācēji, sakārtotas notekcaurules.

Plānotie 2017. gada darbi

SIA DOBELES ŪDENS plāno organizēt iedzīvotāju informēšanas sapulces, lai runātu par apjomīgiem sadzīves kanalizācijas izbūves darbiem Robežu - Bērzes - Brīvības - Lauku - Lāčplēša - Austrumu ielu privātmāju rajonā Dobeles pilsētā. Jau vasaras sākumā paredzēts uzsākt darbus. Uzņēmuma mājaslapā www.dobelesudens.lv tiks ievietota visa aktuālākā informācija, kas saistīta ar būvdarbu procesu, satiksmes ierobežojumiem, kā arī individuālo māju pieslēgšanas iespējām.

Jāpabeidz arī iesāktie ūdensvada rekonstrukcijas darbi Auru pag. Ķirpēnu ciemā. Jāizbūvē noslēgarmatūra, jāveic esošo pieslēgumu pārslēgšana uz jaunajiem ūdensvadiem. Tādā veidā tiks novērstas avārijas ūdensapgādes sistēmā un uzlabosies dzeramā ūdens kvalitāte.

Apbūves kvartālos, kur ir maģistrālie ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli, SIA DOBELES ŪDENS aktīvi turpinās darboties, lai individuālās dzīvojamās mājas pieslēgtos izbūvētajiem maģistrālajiem ūdensapgādes un sadzīves kanalizācijas tīkliem, tādā veidā sakārtojot grunts piesārņojuma jautājumu un dzeramā ūdens drošu lietošanu privātmāju rajonos.

Esošās ūdenssaimniecības iekārtas - sūkņi, kompresori, vārsti utt. - ir nokalpojušas darbībai paredzēto laiku, tādēļ veicami nopietni ieguldījumi materiālu un iekārtu atjaunošanā. Pakāpeniski savu iespēju robežās šo darbu turpināsim veikt.

Aktīvi turpināsim izglītot personālu. Sadarbībā ar Latvijas ūdensapgādes un kanalizācijas uzņēmumu asociāciju (LŪKA), kuras biedrs ir SIA DOBELES ŪDENS, apmācīsim savus darbiniekus par jaunākajiem tehniskajiem risinājumiem ūdenssaimniecību jomā. Kopā ar materiālu un iekārtu ražotājiem veiksim darbinieku informēšanu un apmācības jaunāko materiālu un risinājumu izmantošanā. Plānoti starptautisko un vietējo nozares izstāžu apmeklējumi.