Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Tērvetes garšu restorāns

Tērvetes garšu restorānā pie pusdienām vispiemērotākais ir Tērvetes alus vai Tērvetes kvass, pārliecināts ir šefpavārs Rolands Bartuls © Ojārs LŪSIS, Neatkarīgā

Pagājušā gada maijā pēc pilnas rekonstrukcijas bijušais Tērvetes alus bārs Dobelē, Tirgus laukumā, pārtapis par mūsdienīgu restorānu, saglabājot labākās Agrofirmai Tērvete raksturīgās vērtības.

Ir tapusi eleganta sabiedriskās ēdināšanas iestāde, kas aicina ar daudzveidīgu, iespēju robežās no vietējiem produktiem pagatavotu maltīti un lielisku apkalpojošo personālu.

Restorāna šefpavārs Rolands Bartuls vēsta: «Mūsu ēdienkartei ir sezonāls raksturs, jo cenšamies izmantot svaigus, Latvijas laukos augušus dārzeņus un garšvielas, meža veltes, ezeru un upju zivis, laukos audzētu liellopu un cūkas, kā arī meža dzīvnieku gaļu. Katram gadalaikam ir savas stiprās puses. Nāks pavasaris, un ēdienkarte atkal mainīsies, jo jāizmanto iespēja ēst svaigus salātus un jaunos dārzeņus. Savukārt vasarā atkal būs plašs grila piedāvājums.»

Pagaidām vēl vasaras terasei, no kuras paveras lielisks skats uz pilsētas vēsturisko centru, vēl nav pienācis laiks, tāpēc itin omulīgi un vienlaikus svinīgi var justies elegantajā restorāna zālē, kuras sienas rotā Tērvetes zirgu lieliskās fotogrāfijas. Šefpavārs neslēpj, ka restorāns bieži kalpo par saviesīgu pasākumu norises vietu. Iebrauc arī kāzinieki. Taču lielākā pamatvērtība ir pilsētas vietējie iedzīvotāji, kuri šo restorānu bieži izvēlas pusdienu ieturēšanai. Novērtējot vietējo cilvēku lojalitāti, katru dienu tiek pagatavots cits pusdienu piedāvājums, kas ir ne tikai ļoti garšīgs, bet arī cenu ziņā ļoti labs risinājums. Faktiski pusdienu piedāvājuma cena ir pat trīsreiz zemāka, nekā par to nākas maksāt vakariņu laikā.

Vairāk informācijas par Tērvetes garšu restorāna piedāvājumu skatīt tervete.lv vai FB kontā Tērvetes garšu restorāns.