Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Zoltners – vieta ar atmosfēru

© Ojārs LŪSIS, Neatkarīgā

Ja man jautā, kas ir Zoltners, tad vienā vārdā atbildot, tā ir vieta, kur justies labi. Tā ir vieta, kur tiek apmierinātas dvēseles un fiziskās vajadzības, vieta, kur saplūst cilvēks un daba, vieta, kur sajūti neuzbāzīgas rūpes. Tā ir vieta, kur, saglabājot individuālo vienpatību, kļūstu par daļu no veseluma.

Uz vēstures vērtībām balstīts jauns sākums

Viesnīca, restorāns un alus darītava Zoltners pēc būtības ir gluži no jauna radīts kopums, taču gan nosaukumā, gan atrašanās vietā ir daudz pavedienu, kas saista vēsturi un šodienu. Zoltners nav nejauši izvēlēts nosaukums, bet gan cieņas apliecinājums saimnieka Valtera Brusa vecvectēvam Ernestam Zoltneram, kurš saimniekojis Tērvetes pusē. Tas bijis spēcīga rakstura cilvēks un kārtīgs zemnieks. Valters Bruss ir arī vecvectēva zemnieku saimniecības Strazdi tradīciju turpinātājs.

Otrs vēsturiskais pavediens, kas saista atrašanās vietu ar atpūtas tradīcijām, ir fakts, ka padomju laikos šajā vietā atradās kolhoza Tērvete atpūtas bāze Kliņģeri. Valters Bruss teic: «Mēs radījām pilnīgi jauna koncepta struktūru, tāpēc mainīts ir arī nosaukums. Šo īpašumu iegādājāmies 2013. gadā - sākām ar mūsdienīgas viesnīcas izveidošanu. Tajā ir septiņi numuriņi, kas veidoti un iekārtoti ar rūpēm un mīlestību. Galvenais princips, kuram sekojām, veidojot viesnīcu, bija sajūtas, lai pašiem šeit patiktu uzturēties. Manuprāt, tas arī ir izdevies, un viesu atsauksmes apliecina, ka arī viņiem šeit pavadītais laiks paliks atmiņā kā brīnišķīgs piedzīvojums. Vienlaikus zīmējām projektus un plānojām restorāna un alus darītavas būvniecību, kā arī vienā no īpašumā esošajām ēkām izveidojām svinību zāles, kas piemērotas gan lielākam, gan mazākam viesu skaitam.» Viesnīca, restorāns un alus darītava apmeklētājiem ir atvērti kopš 2015. gada 2. oktobra.

Ēdienkarte ar nostalģisku piesitienu

Zoltneru iecienījuši ne tikai tālāki viesi, bet arī apkārtnes iedzīvotāji. Saimnieks vēsta: «Tērvetes parks ir lielisks tūrisma magnēts, tāpēc mūsu viesi apvieno gan parka apmeklējumu, gan atpūtu Zoltnerā. Restorāns ir atvērts ne tikai viesnīcas viesiem, bet jebkuram garāmbraucējam, kurš vēlas labi pavadīt laiku, tostarp garšīgi paēst. Mūsu ēdienkartē ir atrodamas gan klasiskās vērtības, kā, piemēram, mūsu šefpavāra Endija Vīnerta piedāvātās Zoltnera alū marinētās cūku ribiņas ar pelēko zirņu biezeni, gan daudziem nostalģiskas bērnības atmiņas rosinošais deserts peldošās salas, gan gardēžu cienīgi ēdieni, piemēram, gliemeži. Lai gūtu labāku priekšstatu par šeit gatavotajiem ēdieniem, iesaku ar ēdienkarti iepazīties mūsu mājaslapā internetā.» Restorānu iecienījuši arī vietējie un apkārtnes iedzīvotāji, bieži viesi šeit ir dažādu uzņēmumu ārvalstu biznesa partneri.

Restorānā aiz stiklotas sienas var novērot arī alus darīšanas procesu. Valters atzīst, ka alus darīšanas ideja galvā virmojusi jau vismaz 10 gadus - beidzot ir tapis tieši tāds alus, kāds garšo pašam saimniekam. Visu saražoto uz vietas pārdot nevar, tāpēc Zoltnera lejamais alus tiek piedāvāts arī labākajiem Rīgas un Latvijas restorāniem un atbilstoša līmeņa alus krogiem.

Svinību zāles bieži izmanto dažādu ģimenes viesību un korporatīvo pasākumu rīkošanai. Tā ir ļoti laba izvēle, ja viesiem vēlamies sagādāt lielisku vakaru lieliskā vidē ar lielisku maltīti un burvīgu gaisotni.

Zoltneru atrast ir viegli - iebraucot Kroņaucē no Dobeles vai Jelgavas šosejas puses, jāseko norādēm uz viesnīcu, restorānu, alus darītavu Zoltners.