Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Apledojums šorīt daudzviet apdraud braukšanu; notikusi avārija uz Liepājas šosejas, slēgta satiksme

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Apledojuma un dažviet arī miglas dēļ šorīt pa vairākiem valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir apgrūtināta braukšana, turpretim vislabākie braukšanas apstākļi ir Vidzemē, liecina VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) apkopotā operatīvā informācija.

Ap plkst.6.40 braukšanas apstākļi ir apgrūtināti pa Rīgas apvedceļu Daugavas kreisajā krastā, kā arī pa visām šosejām Rīgas apkārtnē Zemgales un Kurzemes virzienā - pa Ventspils šoseju līdz Ķemeriem, pa Liepājas šoseju līdz pagriezienam uz Tukumu un Jelgavu, pa Jelgavas šoseju līdz pašai Jelgavai, bet pa Bauskas šoseju līdz Iecavai.

Kurzemē braukšana ir apgrūtināta Liepājas šosejas posmā no Saldus līdz Grobiņai, kā arī pa autoceļu P130, kas ved caur Kandavu un Sabili.

Latgales virzienā braukšana ir apgrūtināta pa Daugavpils šoseju no Lielvārdes līdz Nīcgalei, kā arī ceļa Tīnūži-Koknese posmā no pagrieziena uz Madlienu un Skrīveriem līdz pat Koknesei. Braukšana ir apgrūtināta arī pa visiem ceļiem, kas ved uz Rēzekni no Gulbenes, Balviem, Kārsavas un Zilupes.

Tāpat apledojis ir autoceļa P27 Smiltene-Gulbene posms no Lācītēm līdz Gulbenei, kā arī autoceļš P35, kas ved caur Gulbeni, Balviem un Viļaku.

Kā ziņots, satiksmes negadījuma dēļ patlaban arī ir bloķēta satiksme Liepājas šosejas posmā pie Lielupes tilta. Notikuma vietu iespējams apbraukt pa Jelgavas šoseju vai Ventspils šoseju. Prognozējamais satiksmes atjaunošanas laiks uz Liepājas šosejas ir trīs stundas.

Šajā vietā uz slidena ceļa noticis negadījums ar divām kravas automašīnām, kuru piekabēs iekrautas vieglās automašīnas.

Slidenie ceļu posmi tiek kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Ceļu uzturēšanas darbos šorīt iesaistītas 129 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi šodien no rīta vietām saglabāsies migla, bet dienā Latvijas austrumu rajonos gaidāmi nelieli nokrišņi.

Autovadītājiem jāņem vērā, ka braukšanas apstākļi var mainīties ik minūti. Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, šoferi tiek aicināti izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un stilu.