Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

LAIKA PROGNOZE: Vai ziema jau galā?

© F64

Lai gan Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi informē, ka vēl šonedēļ Latvijā gaidāms sniegs, pašreizējās prognozes liecina, ka, iespējams, atsevišķos valsts reģionos ziema pavisam drīz jau būs galā.

Darba nedēļas pirmajās dienās atmosfēras spiediens paaugstināsies, tomēr mākoņi izklīdīs tikai brīžiem un teritorijas lielākajā daļā pa laikam gaidāms arī neliels sniegs, slapjš sniegs.

Pūšot lēnam vējam, vietām veidosies dūmaka un sarma. Nedēļas sākumā pieredzēsim zemākas gaisa temperatūras - naktī termometra stabiņš pazemināsies līdz -3, -8 grādiem, bet, debesīm skaidrojoties, pat līdz -10, -12 grādu atzīmei. Maksimālā gaisa temperatūra svārstīsies 0, -7 grādu robežās.

Tikmēr Toms Bricis mikroblogošanas vietnē twitter informē, ka nedēļas otrajā pusē gaidāms atkusnis un ļoti iespējams, ka, piemēram, Kurzemē ziema līdz ar to būs galā. Viņš arī norāda, ka pērn meteoroloģiskais pavasaris Kurzemes piekrastē iestājās 28. janvārī, kad vidējā diennakts gaisa temperatūra stabili paaugstinājās virs 0 grādu atzīmes.