Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Daugavpilī reģistrēts dziļākais sniegs kopš 2013.gada

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Latvijas otrajā lielākajā pilsētā sniega segas biezums pieaudzis līdz 23 centimetriem, un tik daudz sniega Daugavpilī nav bijis kopš 2013.gada aprīļa, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Pērnā gada novembrī un decembrī sniega segas biezums Daugavpilī nepārsniedza desmit centimetru, gada sākumā - 14 centimetru.

2014.-2015.gada ziemā Daugavpilī nebija vairāk kā 12 centimetru bieza sniega kārta, 2013.-2014.gada ziemā dziļākais sniegs bija desmit centimetru marta vidū.

2013.gada februārī un martā Daugavpili sedza līdz 27 centimetriem dziļš sniegs, bet aprīļa sākumā izveidojās pat 47 centimetrus bieza sniega sega.

Vairāk nekā 20 centimetru sniega patlaban ir ne tikai daļā Latgales, bet arī Vidzemes dienvidrietumos, tostarp Siguldā zemi klāj 24 centimetrus dziļš sniegs. Aptuveni tikpat daudz sniega ir Ogres apkaimē un novados, kas robežojas ar Rīgas pilsētas austrumiem.

Latvijas lielākajā daļā zemi sedz 10-20 centimetru bieza sniega kārta, mazāk sniega ir Kurzemes piekrastē un Vidzemes ziemeļrietumu daļā.