Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ārkārtas sēdē lems par Daugavpils 2017.gada budžetu

© Scanpix

Šodien Daugavpils pilsētas domes ārkārtas sēdē deputāti lems par pašvaldības 2017.gada budžeta apstiprināšanu, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Daugavpils pašvaldības šī gada budžets plānots nepilnu 106 miljonu eiro apmērā jeb par aptuveni 27 miljoniem eiro lielāks nekā pērn.

Daugavpils domes Finanšu nodaļas vadītāja aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja, ka tik ievērojams budžeta pieaugums ir saistīts ar daudzu lielu Eiropas Savienības fondu atbalstīto projektu realizāciju pilsētā. Lielākie no tiem ir saistīti ar degradēto industriālo teritoriju revitalizāciju, pirmsskolas izglītības iestāžu ēku energoefektivitātes paaugstināšanu un mācību vides modernizāciju izglītības iestādēs.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis (Latgales partija) skaidro, ka pašvaldībā ir izveidota pietiekami efektīva budžeta līdzekļu izlietošanas sistēma: "Pērn Daugavpilī tika realizētas praktiski visas plānotās programmas, turklāt budžeta ieņēmumu daļa par desmit miljoniem eiro pārsniedza izdevumu daļu. Šī gada pašvaldības budžets ir attīstības budžets visās sfērās, kas dos iespēju realizēt ļoti daudzus projektus un idejas."

Lielākā daļa izdevumu - 44% budžetā paredzēti izglītībai. Ekonomiskajai darbībai paredzēts novirzīt 16%, atpūtai, kultūrai un reliģijai - 10%, sociālajai aizsardzībai - 10%, pašvaldības teritoriju un mājokļu apsaimniekošanai - 9%, vispārējiem valdības dienestiem - 6%, vides aizsardzībai - 2%, sabiedriskās kārtībai un drošībai - 2% un veselībai - 1% no kopējiem budžeta līdzekļiem.