Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Šodien starp mākoņiem parādīsies saule

© Edmunds Brencis/ f64 photo agency

Pirmdien daudzviet Latvijā starp mākoņiem parādīsies saule, vietām nedaudz snigs.

Saglabāsies lēns vējš un bezvējš, dažviet migla un sarma.

Gaisa temperatūra 0..-7 grādi; no rīta un vakarā vietām, kur skaidrs laiks, būs aukstāks par -10 grādiem.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, iespējama migla, sarma un neliels sniegs. Lēns vējš vai bezvējš. Gaisa temperatūra nedaudz zem nulles, no rīta un vakarā piepilsētā līdz -10 grādiem.

Atmosfēras spiediens turpina paaugstināties, no rīta tas ir 763-764 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Pirmdienas rītā Latvijā ir daļēji apmācies laiks, daudzviet dūmaka, vietām migla ar redzamību 100-600 metru, kā arī sarma, liecina meteoroloģiskā informācija.

Biezākā migla rīta agrumā konstatēta dažviet Jelgavas, Bauskas un Salaspils pusē. Vietām valstī, īpaši Latgalē, nedaudz snieg. Vēja tikpat kā nav.

Gaisa temperatūra atkarībā no mākoņu daudzuma ir no -1 līdz -12 grādiem. Lielākais sals reģistrēts Kurzemē, Zemgalē un Pierīgā, siltākais laiks - valsts austrumu novados un daļā piekrastes.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, vietām migla, vēja vietā vēsma un bezvējš. Gaisa temperatūra -3..-4 grādi, piepilsētā līdz -8 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijā bija +1..-2 grādi, bet Liepājā gaiss sasila līdz +3 grādiem.

15.janvāra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +17..+18 grādu Portugālē, Spānijā, Grieķijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -26..-30 grādu vietām Skandināvijā, Alpu kalnos un Krievijas Eiropas daļas dienvidaustrumos.