Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

PALĪDZĒSIM: Māte pamet piecus bērnus; radiniece vēlas saglābt ģimeni

© Ilustratīva bilde

Ar sirdi plosošu stāstu dalījusies labdarības organizācija "Labdarības lapa", kuras cenšas palīdzēt vienai no tās palīdzēm, kura cīnīsies par pieciem bērniem, kurus pametusi viņas māsa.

"Labdarības lapa" stāsta par sievieti kura neprata vai negribēja tikt galā ar mātes pienākumiem, tādēļ bērni nonākuši audžuģimenē. Bērni ir 16, 12, 8 gadus veci puikas un divas 6 un 3 gadus vecas meitenes.

Mātes māsa ir viena no organizācijas palīgiem, Inese Lokmane, kura nejaušas tikšanās dēļ 28. decembrī uzzināja par situāciju. Bija milzīgs šoks, nesapratne par notiekošo un jau pēc pāris dienām Inese mēroja sešu stundu garo ceļu no Rīgas līdz Krievijas pierobežai.

Tikšanās bija dziļi emocionāla: "Es sapratu, ka nespēju viņus tur atstāt…. Un nevaru arī ņemt līdzi, jo likums liek sakārtot dokumentus. Mana sirds raudāja….Arī mazās sirsniņas bija gatavas kāpt mašīnā un braukt man līdzi. Viņi zināja, ka es būšu, viņa zina, ka esmu viņu mammas māsa, esmu viņu ģimene.

Atpakaļ ceļš caur biezo puteni bija divreiz smagāks kā turpceļā. Ne sniega dēļ, bet dēļ tā, ka sapratu esmu viņiem vajadzīga. Un viņi ir vajadzīgi man. Mēs esam ģimene un nekad vairs nebūs tā kā agrāk, būs piecas reizes laimīgāk, siltāk, skaļāk, nekārtīgāk….bet tā ir tāda Mīlestība, ko var sniegt tikai bērni,” atklāj Inese.

Šobrīd tiek kārtotas nepieciešamās juridiskās formalitātes, lai pēc iespējas ātri bērni būtu ģimenē.

Lai to varētu izdarīt, nepieciešams uzlabot apstākļus mājās. Nepieciešama duša, siltā ūdens boilers, neliels kosmētiskais remonts.

Ziedot iespējams :

Ziedot mums iespējams:
Biedrība “Labdarības lapa”
Reģ.nr. 40008229453
Swedbank
SWIFT kods: HABALV22
Konts LV82HABA0551039185377

Paypal labdaribaslapa@gmail.com

Biedrībai ir piešķirts sabiedriskā labuma statuss. Ziedojot biedrībai ir tiesības saņemt ienākuma nodokļa atlaidi.

Pamatojums: Palīdzēsim ģimenei būt kopā