Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Lapsa terorizē Stopiņu novada iedzīvotājus

© ekrānšāviņš no video/ Bez Tabu

Stopiņu novada Jaunsišu ciema iedzīvotāji ir satraukti, jo viņus jau ilgu laiku terorizē kāda lapsa, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Vietējie iedzīvotāji vēsta, ka lapsa galvenokārt uzturas bērnu laukumā. Apkārt bērnu laukumam esošajā žogā trūkst viena posma. Pie tā sniegā redzami arī šī dzīvnieka pēdu nospiedumi.

Vecāki ir satraukušies par šādu situāciju un mēģinājuši piesaistīt atbildīgos dienestus, lai lapsa tiktu nogādāta atpakaļ mežā, tomēr dienesti nespējuši palīdzēt, tie aicinājuši cilvēkiem vērsties pie citiem dienestiem.

Policijas pārstāve vēsta, ka policija ir saņēmusi ziņojumu tikai par to, ka bērnu laukuma tuvumā ir manīta lapsa. Savukārt dzīvnieku patversmes "Mežavairogi" pārstāve stāsta, ka cilvēkiem ir jārēķinās, ka lapsas arī turpinās nākt cilvēku teritorijā, jo šajās vietās ir vieglāk atrast barību.

Tomēr ir jāuzmanās, ja lapsa izskatās nevesela un tai ir noplucis kažoks. Speciālisti gan atzīst, ka visticamāk, šāda lapsa ir apslimusi ar kašķa ērcīti. tomēr jāsaprot, ka kašķa ērce nav vienīgā, ar ko var būt saslimis konkrētais meža dzīvnieks - tā var būt arī trakumsērga!