Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

KNAB par neatļautu amatu savienošanu soda Skrundas novada priekšsēdētāju

© Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis naudas sodu Skrundas novada domes priekšsēdētājai Loretai Robežniecei (RA) par amata savienošanas ierobežojumu pārkāpšanu.

Robežniece nav ievērojusi valsts amatpersonai noteiktos amatu savienošanas ierobežojumus un amatpersonas amata savienošanas ierobežojumu izpildes kārtību, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

Robežniece savienojusi Skrundas novada domes priekšsēdētājas amatu ar amatu Kuldīgas novada un Skrundas novada Civilās aizsardzības komisijā bez Skrundas novada pašvaldības rakstveida atļaujas. Tāpat viņa savienojusi pašvaldības vadītājas amatu ar aizliegtu amatu viņas individuālajā uzņēmumā.

KNAB arī konstatējis, ka Robežniece savienojusi Kurzemes plānošanas reģiona attīstības padomes locekles amatu ar Kuldīgas novada un Skrundas novada Civilās aizsardzības komisijas priekšsēdētāja vietnieces amatu. Tāpat birojs konstatējis, ka Robežniece savienojusi Kurzemes plānošanas reģiona attīstības padomes locekles amatu ar amatu kādā biedrībā bez atļaujas.

KNAB skatījumā, tādējādi Robežniece pārkāpusi amatpersonai noteiktos amatu savienošanas ierobežojumus un noteikto amatpersonas amata savienošanas ierobežojumu izpildes kārtību, ja amata savienošanai nepieciešama atļauja.

Kā vainu mīkstinošu apstākli KNAB ņēma vērā to, ka Robežniece atzina savu vainu un nožēlo izdarīto pārkāpumu.

Robežniecei sākotnēji tika noteikts naudas sods 120 eiro apmērā, tomēr birojs nolēma piemērot nosacītu daļēju atbrīvošanu no naudas soda un to samazināja līdz 60 eiro.