Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Dobeli rotā astrosniegavīri, Salaspili egle Baibiņa

© Salaspils novada pašvaldība

Salaspils Ziemassvētkus un gadumiju sagaida ar vairākām rotātām eglēm. Šogad pilsēta ir īpaši krāšņa, un par to priecājas gan iedzīvotāji, gan rotājumu uzstādītāji.

Rotātāju brigādi vada elektriķis Aigars Lācis. Lai vieglāk būtu organizēt darbu un saprast, par kuru egli ir runa, arī novērtējot darba rezultātu, vairākām eglēm vīri ir devuši vārdus.

"Salaspils galvenā egle atrodas pie kultūras nama "Enerģētiķis". Tā kā šajā iestādē aktīvi darbojas mazākumtautību kolektīvi, tad egle nosaukta par "Masļeņicu", jo ir "skaļa" - liela, kupla un krāsaina. Pie kultūras nama "Rīgava" mums ir "Pūt’ vējiņu" Baibiņa, jo skaista un balta, bet Dienvidu ielas Zane - dusmīga, ka ik pa laikam vandāļi to "piesmej".

Dienvidu ielas sporta laukumā ir Sprīdītis, jo šī eglīte ir maza, bet ņipra krāsās. Pie pašvaldības administrācijas ēkas augošās septiņas eglītes ir "Septiņi rūķīši, un šogad pie rotājumiem jau tikuši četri," stāsta Aigars Lācis. Viņš neslēpj, ka rotāšana ir ļoti grūts un vairākas nedēļas ilgs darbs, bet gandarījumu sniedz paša un pilsētnieku prieks par rezultātu.