Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Radošā nodarbībā aicina izveidot savu Ziemassvētku eglīti

© Publicitātes foto

Sestdien, 17.decembrī, pulksten 12 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī norisināsies izzinoši-radošā nodarbība “Izveido savu Ziemassvētku eglīti!”. Nodarbības dalībnieki aicināti iepazīt eglītes rotāšanas tradīcijas un darināt svētku eglīti pašu rokām.

Ziemassvētku galvenā rota ir eglīte, kas katrā mājoklī un ģimenē ienes svinīgu noskaņu. Ar eglītes rotāšanu un tās simbolisko nozīmi saistīti daudzi nostāsti un tradīcijas, kuras varēs iepazīt izzinoši - radošās nodarbības dalībnieki. Lai padarītu tradicionālo svētku eglīti par oriģinālu dekorējumu un taupītueglītes Latvijas mežos, ikviens ir aicināts izveidotto pašu rokām.

Radošās nodarbības dalībnieki varēs iemācīties darināt neparastu svētku eglīti. Tā tiks veidota, stiprinot dažādu skujeņu zarus koka pamatnē, bet rotāta ar dabas materiāliem, lentītēm, pērlītēm un spožumiem.

Radošā nodarbība “Izveido savu Ziemassvētku eglīti!” norisināsies sestdien, 17. decembrī, pulksten 12 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī, Akadēmijas ielā 1. Dalības maksa nodarbībā 5,00 EUR, pirmskolas vecuma bērniem 2,00 EUR. Visi nepieciešamie materiāli eglītes darināšanai tiks nodrošināti.