Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Deputātiem nodos 10 985 parakstus par Alūksnes slimnīcas saglabāšanu

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Otrdien, 6.decembrī plkst.14:00 Saeimā plānots iesniegt 10 985 Alūksnes un Apes, kā arī citu apkārtesošo novadu (tostarp Gulbenes un Balvu) iedzīvotāju parakstus par Alūksnes slimnīcas saglabāšanu esošajā statusā.

Kā norāda iniciatīvas autors un Alūksnes invalīdu biedrības vadītājs Edvīns Fricis Svars: "Alūksnes iedzīvotāji nebija gatavi padoties bez cīņas, paplašinot nevis veselības pakalpojumu saņemšanas iespējas, bet gan Alūksnes kapsētu. Tādēļ pēc Latvijas Reģionu apvienības biedra Aivara Fomina ("Vidzemes partija") un viņa kolēģu iniciatīvas uzsākām vākt parakstus, lai Alūksnes slimnīca turpinātu sniegt neatliekamo medicīnisko palīdzību 24 stundas diennakti pretēji Veselības ministrijas iecerētajām 12 stundām."

Jau iepriekš vairākkārt norādīts, ka Alūksnes slimnīcas reorganizācija par 12 stundu dienas stacionāru liegtu reģiona iedzīvotājiem iespēju savlaicīgi saņemt neatliekamo medicīnisko palīdzību, kas ir tiešs apdraudējums viņu dzīvībai un veselībai. Tāpat tas samazinātu viņu iespējas saņemt arī cita veida medicīnisko pakalpojumu klāstu. Bez tam Alūksnē kritiska situācija šobrīd ir arī primārajā veselības aprūpē, jo trūkst vairāku ģimenes ārstu.

Tāpat atgādinām, ka slimnīcas slēgšanā, iespējams, ir ieinteresēta Veselības ministres Andas Čakšas (ZZS) padomniece Alīda Vāne, kurai pieder daļas Balvu-Gulbenes slimnīcu apvienībā. Šī slimnīca reorganizācijas rezultātā būtu lielākā ieguvējā, jo atrodas salīdzinoši tuvu. Alūksnes slimnīcas reorganizācijai, kā tas šobrīd iecerēts, nav pamatojuma un racionālas argumentācijas, kā arī tā nesaskan ar iedzīvotāju interešu ievērošanu veselības pieejamības nodrošināšanā.