Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Redzes invalīde Rūjienā dzīvo briesmīgos apstākļos

© Ekrānšāviņš

Diāna Pikka pirms trim gadiem ar badastreiku pie Ministru kabineta pirmās grupas redzes invalīde protestēja pret Krāslavas sociālā dienesta darbu, norādot, ka nesaņem pienācīgu aprūpi. Tagad kundze ar tādām pašām problēmām saskaroties Rūjienas novadā, ziņo Vidzemes televīzija.

Sieviete apgalvo, ka dzīvo sliktos apstākļos un nav mājas aprūpe. Pašvaldība runas noraida un apgalvo, ka iespēju robežās palīdzība tiek sniegta.

Kundzes mājoklī nav apkures un siltā ūdens, jādzīvo ar elektrisko sildītāju. Tas gan mājokli nesasildot, ir tikai par pāris grādiem siltāks nekā ārā. Dzīvoklis pieder Valsts Privatizācijas aģentūrai, citur kundzei apmesties nebija iespējams apmesties.

Pikkas kundze norāda, ka viņa kā invalīds nespēj noīrēt es dzīvesvietu ar nepieciešamo iekārtojumu, lai cilvēks invalīdu ratiņos spētu izkļūt no dzīvokļa. Šo iemeslu dēļ izīrētāji bieži atsaka mitekli cilvēkam, kad uzzina, ka viņš ir invalīds.

Kundze apgalvo, ka mājas aprūpe un asistents ir tikai "uz papīra" un viņa to reālajā dzīvē nesaņem. Asistents nepieciešams, lai kundzei varētu nodrošināt pārtiku un nebūtu jāveic smagi ikdienas darbi.

Sižets par Diānu Pikku videomateriālā sākas no 15 minūtes 45 sekundes.