Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Elvi – tagad savējais arī Mežotnē

NO VECĀS ĒKA S ir palikušas vairs tikai ārsienas. Būvniecības procesā ir izveidota mūsdienīga tirdzniecības vieta ar visu nepieciešamo infrastruktūru. Sakārtota ir ne tikai pati ēka, bet arī apkārtne, kā rezultātā Mežotne ir ieguvusi ne tikai veikalu, bet arī vēl vienu sakārtotu vietu, teic veikala vadītāja Dace Kronbuša © Ojārs Lūsis

Pārbūvējot senatnīgu ēku, kurā pirms dažiem gadiem vēl darbojās pavisam neliels veikaliņš, Mežotnes iedzīvotājiem tagad pieejams populārā zīmola Elvi veikals. To franšīzes ietvaros izveidojusi kompānija D.M.I., kas līdz šim ar Elvi zīmolu atklājusi veikalus arī Bauskā un Ceraukstē.

Mežotnei vajadzēja veikalu, kas atbilstu ne tikai vietējo iedzīvotāju, bet arī to cilvēku, tostarp ārvalstu tūristu, vajadzībām, kas Mežotnē ierodas apskatīt pili. Rekonstruētā senā ēka, kas savulaik kalpojusi par kolhoza noliktavām, bet tagad pārtapusi par mūsdienīgu veikalu, ir saglabājusi savu vēsturisko pievilcību, tādējādi veido koptēlu ar citām senajām būvēm un papildina Mežotnes auru.

Uzņēmuma D.M.I. īpašnieks Mareks Kronbušs stāsta: «Domājot par iedzīvotāju vajadzībām un vēlmi attīstīt savu biznesu, nolēmām atvērt Elvi zīmola veikalu arī Mežotnē. Iepatikās arī senā ēka, kuras rekonstrukcijā maksimāli ir saglabātas vēstures un arhitektūras vērtības. Pirmo Elvi zīmola veikalu atvērām 2013. gadā Bauskā, tad arī Ceraukstē, bet nu Mežotnē. Sortiments ir ļoti plašs un spēj nodrošināt vietējo iedzīvotāju vajadzības. Esam izstrādājuši tādu sortimenta struktūru, lai, atnākot uz vienu veikalu, cilvēkam vairs nebūtu vajadzības meklēt nepieciešamo citur - līdzās zemo cenu precei piedāvājam arī augstāka cenu līmeņa produktus. Šeit ir pieejama ne tikai pārtika un svaiga konditoreja un kulinārija, bet arī saimniecības preces un sīkumi, kas vajadzīgi jebkurā mājsaimniecībā.»

Tāpat kā jebkurā citā Elvi veikalā, arī šeit akcentēti tiek vietējās izcelsmes produkti. Diemžēl birokrātija nedod iespēju iepirkt svaigus produktus tieši no audzētāja - nepieciešami sertifikāti un vēl kaudze dokumentu, kas audzētājam ir pārāk sarežģīti un beigu beigās sanāk ekonomiski neizdevīgi. Taču Elvi standarti ir augsti, un arī kopējā iepirkumā tiek izvēlēti tikai labākie Latvijas lauku labumi.

Arī Elvi Mežotnē gatavojas svētkiem - tiek taisītas saldumu paciņas, paplašināts sortiments, lai pēc Ziemassvētku dāvanām varētu aiziet tepat - līdz vietējam Elvi.