Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Rātslaukums – savējiem un iebraucējiem

PA SAVAM. Kafejnīcas pavāri un vienlaikus saimnieki Airids Razma un Gatis Semičenkovs bijušo Bauskas tirgotāja pārziņā esošo ēdināšanas iestādi pārveidojuši pēc sava prāta – mainīts ir ne tikai nosaukums un interjers, bet arī ēdienkarte un darbības koncepts © Ojārs Lūsis

Praktiski pirms gada durvis vēra kafejnīca Rātslaukums, kas gan vietējiem iedzīvotājiem, gan garāmbraucējiem ir iecienīta vieta, kur ātri un garšīgi paēst, kā arī paņemt maltīti līdzi uz mājām vakariņu galdam.

Kafejnīcas pavāri un vienlaikus saimnieki Airids Razma un Gatis Semičenkovs vēsta, ka, veidojot kafejnīcas - bistro konceptu, tiek ņemti vērā mūsdienu sabiedrības paradumi. Daudziem dienas paiet straujā ritmā un nav laika nedz gatavot mājās, nedz ilgi gaidīt pusdienas kafejnīcā. Tāpēc viens no galvenajiem uzdevumiem ēstuves personālam ir apkalpošanas ātrums. Darbs ir organizēts tā, lai pat lielo tūristu autobusu pasažieri varētu paēst bez liekas gaidīšanas, turklāt katrs var izvēlēties sev vēlamo no plašā piedāvājuma.

Gada laikā, kopš atvērta ēstuve Rātslaukums, tai ir izveidojies savs pastāvīgo klientu loks. Starp tiem arī ģimenes, kuras ne tikai bieži iegriežas, lai paēstu, bet arī pasūta maltīti līdzņemšanai. Laba sadarbība veidojas arī ar tūrisma operatoriem, kuri Rātslaukumu izmanto savu klientu paēdināšanai.

Abi jaunieši savas prasmes izkopuši arī ārvalstu ēdināšanas iestādēs, kā arī strādājuši Rīgas restorānos. Tagad iegūto pieredzi var likt lietā, veidojot savu biznesu. Airids atzīst, ka no ārvalstīs iegūtās pieredzes visnoderīgākā ir izpratne par procesu vadību un darbu organizēšanu. Jāpiebilst, ka arī telpu remonts ir veikts pašu spēkiem - sanācis mūsdienīgi un mājīgi.

Lai arī pagājis jau gads kopš atvēršanas, saimnieki rūpīgi seko klientu vēlmēm - katru dienu ēdienkarte piedāvā 12 dažādu ēdienu, neskaitot piedevas. Viens no klientu iecienītākajiem ir cepelīni - diemžēl katru dienu tie nav pieejami. «Laikam jau mums tie cepelīni sanāk ļoti garšīgi, jo cilvēki nāk un prasa. Taču nevaram tos gatavot katru dienu - ātri apniks.»

Tuvojas Ziemassvētku laiks, kas atspoguļojas arī kafejnīcas noformējumā. Vaicāti par speciālo ēdienkarti, pavāri nosaka: «Mums visas idejas rodas impulsīvi un tiek realizētas strauji, tāpēc šobrīd vēl nevaram pateikt, ko gatavosim Ziemassvētku laikā, bet gan jau, ka būs arī kas īpašāks - tāds, kas atšķiras no ikdienas.» Laipni aicināti visi vietējie un pilsētas viesi, kuriem laika nav daudz, bet gribas garšīgi un veselīgi paēst omulīgā vidē.