Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Alūksnieši vāc parakstus pret ieplānotajām slimnīcas reformām

© Ekrānšāviņš no "Vidzemes ziņas" sižeta

Saskaņā ar Veselības ministrijas (VM) virzītām strukturālām reformām Alūksnes slimnīcu no diennakts neatliekamās palīdzības daudzprofilu slimnīcas plānots pārprofilēt par ambulatoro dienas centru ar 12 stundu darba laiku. Tomēr ar šāda veida izmaiņām nav mierā Alūksnes iedzīvotāji.

"Vidzemes ziņas" informē, ka Alūksnes iedzīvotāju sākuši parakstu vākšanu pret gaidāmajām izmaiņām, un ceturtdien savu nostāju šajā jautājumā gatavojas paust arī piketā pie Saeimas nama.

Alūksnes Invalīdu biedrības nams jau nedēļu pārvērties par parakstu vākšanas štābu. Ik pa brīdim kāds šeit ienāk ar parakstu piepildītām lapām un lūdz jaunas veidlapas. Viss ir saskaitīts un katra lapa jāatnes atpakaļ. Parakstus par to, lai Alūksnes slimnīca arī turpmāk strādātu visu diennakti vāc gan visā Alūksnes novadā, gan Apes novadā.

Alūksnes Invalīdu biedrības vadītājs Edvīns Fricis Svars sarunā ar "Vidzemes ziņu" žurnālistiem norādījis, ka šobrīd jau savākti vairāk nekā 7500 paraksti. Pieņemts lēmums, ka parakstus vāks līdz 3.novembrim. Viņaprāt, nav problēmu savākt nepieciešamos 10 000 parakstus un nodrošināt, ka iniciatīva tiek izskatīta Saeimā.

Kā jau vēstīts, tad ceturtdien alūksnieši dosies uz Rīgu, kur piketēs pie Saeimas nama. Pirmais autobuss uz Rīgu dosies jau 4:30 no rīta. Visas 112 autobusos jau aizņemtas un par transportu katrs pasažieris maksā pēc savām iespējām. Plānots, ka protesta akcijā piedalīsies arī tie alūksnieši, kas ikdienā strādā un mācās Rīgā.

Arī Alūksnes novada priekšsēdētājs informējis, ka iedzīvotāji regulāri zvana un jautā, kas notiks ar novada slimnīcu. Aģentūra LETA arī informē, ka tieši šodien uz sarunu ar novada domes pārstāvjiem un slimnīcas personālu devusies Veselības ministre Anda Čakša.

"Vidzemes ziņas" arī uzsver, ka iedzīvotājiem pats galvenais šobrīd ir tas, lai nepasliktinās pakalpojumu pieejamība. Tāpat arī aktuāls kļūst jautājums par to, kādu darba vietu slimnīcā varēs nodrošināt tiem pieciem jauniešiem, kuri studē medicīnu ar pašvaldības atbalstu.