Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Babītes pusē dedzis kokapstrādes uzņēmuma angārs

© Egons Ansbergs, F64 Photo Agency

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 27.oktobra plkst. 6.30 līdz 28.oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 43 izsaukumus - 18 uz ugunsgrēku dzēšanu un 22 uz glābšanas darbiem, bet trīs no izsaukumiem bija maldinājumi.

Šonakt plkst. 03:29 VUGD saņēma informāciju, ka Babītes novada Piņķos aizdedzies kokapstrādes uzņēmuma angārs. Kopējā degšanas platība bija 300m2, dega angāra kreisā ārsiena 80m2, piebūves jumts 80m2, piebūves telpa 40m2 platībā un angāra iekšpusē dega starpstāvu pārsegums starp 1. un 2.stāvu 50m2 platībā.

Madonas novada Mētrienas pagastā dega dzīvojamā māja 140m2 platībā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka vienstāvu dzīvojamā māja dega ar atklātu liesmu, bet jumta konstrukcijas jau ir sadegušas. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst.20.32 un plkst.23.01 ugunsgrēks bija likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji, dārza māja un piecas vieglās automašīnas.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji steidzās palīgā arī nelaimē nonākušiem dzīvniekiem. Tukuma novadā glābēji no akas izcēla kaķi un nodeva saimniekam, bet Alojas novadā nocēla no koka kaķi, kurš tur bija atradies trīs diennaktis un saviem spēkiem nespēja nokļūt leja. Savukārt Daugavpils novadā atbrīvoja malkas grēdā iesprūdušu kucēnu.