Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Izcēlies plašs ugunsgrēks dabas saimniecībā “Lielkrūzes”

© Reinis Hofmanis, F64

Šodien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis informāciju par ugunsgrēku Jaunpiebalgas pagasta “Lielkrūzēs”, raksta valmieraszinas.lv.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatējuši, ka aizdegusies kūts, šķūnis un viesu mājas jumts aptuveni 200 kvadrātmetru platībā. Glābējiem nav informācija par cietušiem cilvēkiem. No kūts izvests auns un 3 vistas.

Kā liecina informācija saimniecības profilā internetā vietnē facebook, dabas saimniecība „Lielkrūzes” ir lauku sēta ainaviskā vietā, ilgtspējīga, uz tautas tradīcijām balstīta ražošanas un dabas kopsakarību izpētes vieta. Te nacionālo lauku vides tradīciju pasargāšanai tiek veidota starptautiska organizācija 'Vides biedrība Krūzes'. Ar ekotūrismu tiek popularizēti šādas saimniekošanas principi.
Dabiskā vidē apskatāmi savvaļas govslopi, zirgi un sētā darbojoša naturālā saimniecība. Te tūristiem garantēta pilnvērtīga atpūta. Ūdeņos sastopami vēži un 10 dažādas zivju sugas. Mežos un laukos ligzdo vairāk kā 70 dažādas putnu sugas.