Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

TRAĢISKI: Pagājušajā diennaktī izdzisušas divas dzīvības

© Egons Ansbergs, F64 Photo Agency

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 20.oktobra plkst. 6.30 līdz 21.oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 46 izsaukumus – 25 uz ugunsgrēku dzēšanu un 20 uz glābšanas darbiem, bet viens no izsaukumiem bija maldinājums.

Vakardien plkst. 7.27 VUGD saņēma izsaukumu uz Depo ielu Ventspilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka otrā stāva dzīvoklī deg gulta un sadzīves mantas 6m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 51 gadu vecs vīrietis. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 8.41.

Plkst. 11.57 tika saņemts izsaukums uz Straupes ielu Inciemā, kur ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu dzīvojamā mājā. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties, konstatēts, ka mājas ceturtā stāva dzīvoklī 6m2 platībā deg sadzīves mantas. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 15 cilvēki. Apmēram 62 gadus vecā dzīvokļa saimniece tika nodota Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Šonakt plkst. 3.35 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ķekavas novada Daugmales pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka māja deg ar atklātu liesmu 150m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā apmēram 80 gadus veca sieviete. Plkst. 4.33 ugunsgrēks tika lokalizēts un plkst. 8.00 vēl turpinājās tā likvidācijas darbi.