Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Īpašā kino seansā prezentēs īsfilmu par Kristapu Porziņģi

© SCANPIX

Sestdien, 22. oktobrī pulksten 16:30, Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē notiks pirmizrāde īsfilmai "Kristaps Porziņģis. There`s no place like home" (Kristaps Porziņģis. Nekur nav tik labi kā mājās). Sense Media un Liepājas Olimpiskais centrs sadarbībā ar Kristapu Porziņģi un viņa ģimeni ir radījuši dokumentālu īsfilmu par sportista dzimto pilsētu Liepāju.

Dokumentālā īsfilma uzņemta 2016.gada vasarā, pēc sportista veiksmīgi aizvadītās pirmās sezonas NBA klubā "New York Knicks". Filma attēlo daļu no Kristapa Porziņģa ikdienas Liepājā, kā arī vairākus īpašus pasākumus, kurus sportists aizvadījis šajā vasarā.

Kristaps Porziņģis ir dzimis liepājnieks, kurš savus pirmos soļus basketbolā aizsāka trenējoties Liepājas sporta spēļu skolā. Pateicoties ģimenes atbalstam un cītīgiem treniņiem, jau 17 gadu vecumā debitējis Spānijas basketbola līgā un pārstāvējis Latviju jaunatnes izlasē. Pēc 2015.gada NBA Drafta, Porziņģi, ar 4. numuru, izvēlējās "New York Knicks", līdz ar to, viņš kļuva par visaugstāk izvēlēto starp visiem Baltijas valstu basketbolistiem. Ar pārliecinošu debiju 2015.- 2016.gada sezonā, ieguva atpazīstamību ne tikai Latvijā un Amerikā, bet visā pasaulē.

Liepājas Olimpiskais centrs lepojas, ka Kristaps Porziņģis sporta infrastruktūru treniņu procesam izmanto jau no olimpiskā centra uzbūvēšanas brīža, 2008.gada. Arī šajā vasarā, gatavoties nākamajai NBA sezonai, sportists izmantoja gan trenažieru zāli, gan basketbola zāli, gan peldbaseinu un SPA, gan stadionu, lai pilnveidotu sevi nākamajai sezonai.

Dokumentālās īsfilmas veidotājs Sense Media ir animāciju un video izstrādes studija, ar vairāku gadu pieredzi. Studijas panākumu atslēga ir tās komanda, kurā ir apvienojušies savas nozares profesionāļi un cilvēki, kuri vienmēr ir gatavi apgūt ko jaunu, mainoties līdzi laikam un klientu vēlmēm. Filmas režisors ir Mikus Austers, operatori- Mikus Austers, Egils Šusts un Jānis Jostmanis, mūzikas un skaņas dizaina autors Ģirts Feldmanis.

Kā pastāstīja īsfilmas režisors Mikus Austers, strādāt kopā ar Kristapu Porziņģi bija ļoti iedvesmojošs laiks: "Pateicos Porziņģu ģimenei un Liepājas Olimpiskā centra vadībai par uzticēšanos Sense Media komandai realizēt šo īsfilmu. Darbs pie īsfilmas bija lieliska iespēja iepazīt Kristapu tuvāk. Viņš, viennozīmīgi, ir ne tikai talantīgs basketbola spēlētājs, bet arī cilvēks kurš spēj iedvesmot ar savu neatlaidību un mērķtiecību."

To, kādēļ Kristapam dzimtā pilsēta Liepāja ir tik tuva un īpaša, skatītāji varēs uzzināt 22.oktobra pēcpusdienā pulksten 16:30, filmas "Kristaps Porziņģis.There`s no place like home" pirmizrādē LOC Rožu zālē. Ieeja skatītājiem bez maksas!

Turklāt, filmas prezentācijas apmeklētājiem būs iespējams iegādāties nupat iznākušo, sporta žurnālista Armanda Pučes un Jāņa Porziņģa, kopīgi veidoto grāmatu "Brālis" par īpašu cenu!