Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Brīvdienās Latvijā aizturēti 37 nelegālie imigranti

© Jānis Pipars, F64 Pgoto Agency

Pagājušās nedēļas nogalē Alūksnes, Krustpils un Kārsavas novados robežsargi aizturējuši 37 nelegālos imigrantus un deviņus viņu pārvietotājus.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzē, divas valsts robežu nelikumīgi šķērsojušās personu grupas, kurā katrā bija pa desmit Vjetnamas pilsoņiem, tika aizturētas piektdien Alūksnes novadā un Krustpils novadā, savukārt lielākā valsts robežu nelikumīgi šķērsojušo personu grupa ar kopumā 17 Vjetnamas pilsoņiem tika aizturēta sestdien Kārsavas novadā.

Saistībā ar Vjetnamas pilsoņu nelikumīgas valsts robežas šķērsošanas organizēšanu un atbalstīšanu aizturēti deviņi personu pārvietotāji - seši Igaunijas un trīs Krievijas pilsoņi.

Pēdējā mēneša laikā aizturēta jau otrā personu grupa, kura Latvijā ieceļo no Igaunijas, pirms tam nelikumīgi šķērsojot Krievijas-Igaunijas valsts robežu. Kā skaidro robežsardzē, parādījusies jauna tendence, kas liecina par Igaunijas pilsoņu aktīvu iesaistīšanos personu nelikumīgā pārvietošanā no Krievijas uz Eiropas Savienības valstīm, izmēģinot nelikumīgai robežšķērsošanai dažādus maršrutus gan pāri Krievijas-Igaunijas, gan pāri Krievijas-Latvijas robežām.

Par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu personu grupā un pret pārvietotājiem par personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai sākti kriminālprocesi.

Daļa Vjetnamas pilsoņu pagaidām ievietoti vairākās Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietās valsts robežas pārkāpēju aizturēšanas novados, taču lielākā daļa jau pārvietota uz Valsts robežsardzes aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centru Daugavpilī, kura kapacitāte kārtējo reizi ir tuvu maksimālai, neskatoties uz to, ka katru nedēļu robežsardze izraida no valsts iepriekš aizturētus valsts robežas pārkāpējus.

Kopš šī gada sākuma no valsts jau ir izraidīti vairāk nekā 300 ārzemnieki, kuri nelikumīgi uzturējās Latvijā.

Kopš gada sākuma šī ir 58.personu grupa, kura aizturēta par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu. Kopumā šogad par "zaļās" robežas nelikumīgu šķērsošanu aizturēti 400 trešo valstu piederīgie, tostarp 280 Vjetnamas pilsoņi un 47 personu pārvietotāji. Savukārt pērn kopumā aizturēti 463 trešo valstu piederīgie, tostarp 309 Vjetnamas, 70 Irākas, 30 Afganistānas un 25 Krievijas pilsoņi.