Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Dodies pretī zelta rudenim Gulbenes novadā!

Šogad Stāmrienas pilī atvērta novada tūrisma informācijas centra filiāle. Kā pievienotā vērtība Stāmerienas apmeklējumam ir izbrauciens ar kuģīti apkārt ezeram © Ojārs Lūsis

Gulbenes pilsēta un novads pamazām sāk ietērpties rudens rotā. Pašvaldības aģentūra «Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs» aicina vēl šoruden aizraujoši pavadīt brīvdienas Gulbenes novadā.

Aicinām doties interesantā ekskursijā ar elektrovilcieniņu un aplūkot Gulbenes pilsētu no cita skatpunkta. Nepilnu stundu ilgā un 9 kilometrus garā brauciena laikā tā dalībnieki varēs apskatīt skaistākās pilsētas vietas. Mazā vilcieniņa maršruts savieno abus pilsētas vēsturiskos centrus un ļauj iepazīt Gulbenes vēsturi, klausoties vadītāja - gida stāstījumā. Elektrovilcieniņa vadītājiem - gidiem vienmēr būs interesanti fakti, ko atklāt brauciena dalībniekiem. Kad iepazīta pilsēta, laiks doties braucienā ar Gulbenes-Alūksnes bānīti pa vēsturisko dzelzceļa līniju. Plānojot doties braucienā ar bānīti, ir iespējams pieteikt arī improvizētu izrādi ar laupītāju uzbrukumu, kā arī ieplānot braucienu laikā, kad kursē tvaika lokomotīve «Ferdinands». Bānītis jūs aizvizinās līdz Stāmerienas pagastam, kur varēsiet priecāties par šī pagasta gleznainajiem dabasskatiem un izzināt tā kultūrvēsturisko mantojumu. Ļoti daudzi interesenti šovasar jau paspējuši izbaudīt šīssezonas jauno tūrisma piedāvājumu - devušies izbraucienā ar ekskursiju kuģīti pa Stāmerienas ezeru. Šī ir lieliska iespēja baudīt svaigu gaisu, skaistus dabas skatus, brīvības sajūtu un nesteidzīgu atpūtu. Brauciena laikā būs iespēja uzzināt arī vēsturiskus faktus par Stāmerienas pagastu. Ekskursiju kuģīti tiek piedāvāts nomāt arī banketiem, kāzām, jubilejām, bērnu ballītēm un citiem pasākumiem. Īpašs jaunums šogad ir arī apmeklētājiem atvērtā Stāmerienas pils, kur gida pavadībā var aplūkot pils telpas un izzināt pils vēstures noslēpumus. Īsā vēstures kursa laikā būs iespēja uzzināt par baronu Volfu, viņa īpašumiem, kāpēc dārzā aug Mīlestības ozols ar savienotām galotnēm, kā arī kāpēc šeit uz neilgu laiku bija apmeties slavenā romāna «Gepards» autors, itāļu rakstnieks Džuzepe Tomazi di Lampedūza. Plašāku informāciju par visiem tūrisma pakalpojumiem Gulbenes novadā meklē mājaslapā www.visitgulbene.lv.