Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Makšķerē un vēžo tepat Pierīgā

ZIVIS UN VĒŽI. Atpūtas vietā Karpu dīķis Kastos labu lomu var iegūt arī pilnīgi makšķerēšanas iesācēji, jo zivju ir daudz un tās ir dažādas © Publicitātes foto

Nemaz nav jābūt profesionālam makšķerniekam, lai tiktu pie laba loma – tepat Pierīgā, Mārupē, pie Karpu dīķa Kastos ir lieliska makšķerēšanas, vēžošanas un piknika vieta, kas garantē gan labu lomu, gan lielisku atpūtu pie dabas kopā ar ģimeni.

Vasara ir īstais laiks atpūsties pie ūdens - pamakšķerēt, pasauļoties, papeldēt, iekurt ugunskuru un sajusties brīvam no ikdienas ritma. Ne jau visiem ir pietiekami daudz laika, lai dotos tālos izbraukumos uz Latgales ezeriem vai citām vietām, un Karpu dīķis Kastos ir īstā izvēle, jo nodrošina visu vajadzīgo laiskai nedēļas nogalei tikai dažu kilometru attālumā no Rīgas. Karpu dīķa Kastos pārvaldniece Irīna Millere stāsta: «Dīķī ir daudz zivju un vēžu. Ik gadu zivju ganāmpulku papildinām - tiek ielaistas ne tikai karpas, bet arī sami un zandarti. Ziemā šeit labi ķeras asari, brekši, karūsas un līdakas. Labi iejutušās ir arī divas šaurspīļu vēžu sugas. Tāpat kā citviet, arī mūsu dīķī vēžu ķeršanas sezona sākas 1. jūlijā.»

Tikko saķertos vēžus var arī apēst turpat uz vietas, jo iznomāt var ne tikai visu makšķerēšanai un vēžošanai nepieciešamo inventāru, bet arī vēžu vārīšanai un zivju zupai vajadzīgo - sākot ar katlu, beidzot ar citiem piknika piederumiem un traukiem.

Nakšņošanai ir piemērotas telts vietas, arī tualetes. Turklāt makšķerēšanas un aktīvās atpūtas vieta arvien tiek paplašināta un pilnveidota - šogad norit aktīva laipu būvniecība, top nojumes, bet jau nākamgad šeit varēs atpūsties mājiņās uz ūdens. Kempinga namiņi būs labiekārtoti un apdzīvojami arī ziemās. Tie lieti noderēs zemledus makšķerēšanas entuziastiem, un Karpu dīķis Kastos būs arī jauka romantiskas nedēļas nogales pavadīšanas vieta.