Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Japānas tūroperatori ieinteresēti par Latgali

© F64

Lai iepazītos ar tūrisma iespējām Latgalē, Daugavpilī ieradās Japānas tūroperatori, kas apmeklēja Marka Rotko mākslas centru, Daugavpils cietoksni, vēsturisko tērpu kolekciju Atmiņu lāde, kā arī viesnīcas Park hotel Latgola restorānā Plaza nogaršoja pavāru gatavoto maltīti.

Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras vecākā eksperte tūrisma jomā Lolita Kozlovska informē, ka galvenā uzmanība šīs vizītes laikā pievērsta Latgalei, jo tā japāņiem ir jauns tūrisma galamērķis.

Delegācija apmeklēja arī Krāslavu, kur viesi pabija Adamovas pilskalna skatu laukumā, uzkāpa skatu tornī Priedainē un izstaigāja grāfu Plāteru pils ēku kompleksu. Krāslavas tūrisma informācijas centrā japāņi iegādājās suvenīrus un nobaudīja Latgales kulinārā mantojuma ēdienus.

Japāņu tūroperatoru vizītes programmā iekļauts arī Līvānu, Rēzeknes, Latgales keramiķu, Lūznavas muižas, Ludzas amatniecības centra apmeklējums, kā arī ciemošanās Gunāra Igauņa mūzikas instrumentu darbnīcā un brīvdienu mājā Zvejnieki pie Lubāna ezera.

Lielākā daļa ciemiņu Latviju apmeklēja pirmo reizi, bet pāris tūrisma speciālistu ieradušies atkārtoti, norāda LIAA Tūrisma departaments. Idai Tjiemi no uzņēmuma Greenbio Corporation šis ir jau otrais brauciens, jo viņu ļoti ieinteresējusi iespēja apmeklēt Latgali ar tās bagātajām amatniecības tradīcijām. LIAA Tūrisma departamenta sagatavotajā informācijā Idai Tjiemi atzīst: «Interese par senču kultūras mantojumu un dzīvi uzturētajām amatniecības prasmēm Japānā ir liela. Iespēja ar šo bagātību iepazīties tūrisma braucienā varētu saistīt ne mazumu tūristu.»

LIAA Tūrisma departamenta vadošā eksperte Inguna Žīgure uzsvēra: «Japāna iedzīvotāju skaita ziņā ir ļoti liela valsts. Jau no mazotnes japāņiem tiek ieaudzināta mīlestība pret skaisto, dabisko un veselīgo - tām vērtībām, ko piedāvā mūsu tūrisms. Tāpēc ir jo lielāks prieks, ka šobrīd uzņemam ciemos kārtējo Japānas tūrisma operatoru grupu, kas Latvijā redzēto nodos tālāk saviem tautiešiem.»

Braucienu organizēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tūrisma departaments un LIAA mārketinga partneris Japānā - uzņēmums Foresight Marketing sadarbībā ar Somijas lidsabiedrību Finnair. Grupā bija deviņu tūrisma operatoru pārstāvji uzņēmuma Foresight Marketing direktora Noto Šigejoši vadībā.

Brauciena programmu LIAA Tūrisma departaments veidojis kopīgi ar Latgales reģionālo tūrisma asociāciju Ezerzeme. Arī pagājušajā gadā Latgali, arī Daugavpili, apmeklēja Japānas tūrisma firmu pārstāvji un žurnālisti.