Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Pils aptieka – rūpes par jelgavniekiem

JELGAVNIEKI. Dina Kurzemniece uzskata, ka stāvēt malā un strādāt tikai peļņas gūšanai nav pareizākais dzīves modelis, tāpēc Pils aptieka iesaistās sociālos projektos un savas kompetences ietvaros palīdz cilvēkiem tikt galā ar lielākām un mazākām problēmām © Ojārs Lūsis

Būt piederīgiem Jelgavai – līdzdarboties tās ekonomiskajos un sociālajos procesos un savas kompetences ietvaros padarīt jelgavnieku dzīvi labāku ir viens no SIA Pils aptieka ilglaicīgi īstenotajiem mērķiem.

Vairāk stāsta valdes locekle Dina Kurzemniece.

- Vairāk vai mazāk esot informētai par Pils aptiekas īstenotajiem projektiem Jelgavā, gribas teikt, ka Pils aptieka nav tikai aptieka, bet gan Jelgavas neatņemama sastāvdaļa, kuras rūpju lokā ir gan iedzīvotāju fiziskā un garīgā veselība, gan līdzdarbošanās dažādos sociāli nozīmīgos projektos. Vai jūs piekrītat manam apgalvojumam?

- Mēs tiešām esam daļa no Jelgavas un lepojamies, ka esam vairāk nekā aptieka, uz kuru cilvēks nāk pēc zālēm. Protams, mūsu piedāvāto zāļu un medicīnas preču klāsts ir ļoti plašs - kopumā ap 6000 dažādu nosaukumu. Arī tās zāles, kuras nav pieejamas uzreiz, mēs pasūtām no vietējām noliktavām vai pat no ārzemēm, ja tās nav iekļautas Latvijas Zāļu aģentūras sarakstos. Esam viena no retajām vietām, kur zāles pēc ārsta izrakstītas receptes gatavo uz vietas.

Gribu uzsvērt, ka mūsu aptiekas atšķiras ar ļoti pārdomātu un mūsdienīgu sortimentu. Pati esmu farmaceite, tāpēc, sekojot līdzi pasaules tendencēm farmācijas tirgū, varu visai objektīvi izvērtēt, kas ir kas un ko vajag mūsu sabiedrībai. Tieši tas tad arī nonāk mūsu aptieku plauktos - tas attiecas gan uz zālēm, gan veselības uzturēšanas, skaistumkopšanas, dažādu medicīnas preču un palīglīdzekļu piedāvājumu.

Taču tā ir tikai viena sadaļa no mūsu darbības - mēs turam rūpi par dažādiem procesiem, kuri var ietekmēt sabiedrības garīgo un fizisko veselību - piemēram, ik dienu jebkurā no mūsu aptiekām var izmērīt asinsspiedienu un saņemt padomu, kā pareizi rīkoties - varbūt vienkārši jāiedzer zāles, kas cilvēkam ir kabatā, bet varbūt jāizsauc pat ātrā palīdzība. Turklāt asinsspiediena mērīšana un konsultācija ir bez maksas.

Kopā ar sadarbības partneriem rīkojam dažādas bezmaksas veselības pārbaudes, tostarp osteoporozes diagnosticēšanu, sirds un asinsvadu veselības pārbaudes un konsultācijas.

Tāpat aicinām visus pārskatīt savus zāļu skapīšus un medikamentus ar notecējušiem termiņiem atnest uz aptieku, lai mēs tos varam tālāk nodot drošai utilizācijai.

Nu jau vairāk nekā desmit gadu savu iespēju robežās līdzfinansējam filmiņas par bērnu drošības jautājumiem. Tas ir mūsu ieguldījums sabiedrības izglītošanā un pasargāšanā.

- Kādi ir jūsu novērojumi: vai sabiedrība sāk vairāk uzmanības pievērst profilaksei un veselīgam dzīvesveidam visos tā aspektos?

- Cilvēki ir dažādi, bet no mūsu puses daudz tiek darīts, lai cilvēkiem stāstītu un skaidrotu, kāpēc profilaksei un veselīgam dzīvesveidam ir tik būtiska nozīme. Mēs ne tikai izglītojam, bet arī piedāvājam dažādus uztura bagātinātājus, dabiskās tējas, ārstniecisko un eko kosmētiku un specializēto pārtiku, lai cilvēki šeit varētu iegādāties visu, kas viņiem nepieciešams.

Īpaši gribu atzīmēt farmaceita nozīmi mūsdienu dzīvē - zinošs un atsaucīgs farmaceits ir zelta vērts, viņš var sniegt padomu, kas palīdz cilvēkiem risināt problēmas. Mūsu farmaceiti ir ne tikai labi profesionāļi, bet arī dzīves pieredzes bagāti cilvēki, kuri zina, ko ieteikt un kā rīkoties dažādās situācijās. Protams, ja saslimšana būs nopietnāka, tad farmaceits noteikti ieteiks doties pie ārsta.

- Vai jūsu īstenotie projekti un aktivitātes ir koncentrētas tikai Jelgavā?

- Nebūt nē, jo tāpēc, ka Pils aptiekas filiāles ir gan Rīgā, gan Jelgavas apkārtnē, mēs savu darbību varam izvērst daudz plašāk. Taču mūsu darbinieki un es pati taču esam jelgavnieki - tātad Jelgavas sastāvdaļa, un kādu mēs šo pilsētu visi kopā veidojam, tāda tā arī ir. Varu apgalvot, ka Jelgavā viss notiek - tas nav tikai subjektīvs viedoklis, to saka arī tie, kuri pārceļas uz šo pilsētu vai kādā citā veidā to labāk iepazīst. Mēs būsim kopā ar jelgavniekiem arī pilsētas svētkos - gājienā gan neiesim, bet vērosim to pa mūsu aptieku logiem un atvērtajām durvīm.