Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

VDU System – viss par darba aizsardzību, vidi un ugunsdrošību

PROFESIONĀĻI. «VDU System ir profesionāļu komanda, kas palīdz risināt gan formālos, gan praktiskos darba aizsardzības, vides un ugunsdrošības jautājumus,» pārliecināta ir Evita Kazule © Ojārs Lūsis

«Par darba aizsardzību un ugunsdrošību uzņēmums bieži vien sāk domāt tikai tad, kad notiek nelaimes gadījums vai uzņēmumā ir ieradušās kontrolējošās iestādes. Tomēr pēdējos gados situācija sāk uzlaboties un uzņēmēji sāk saprast, cik svarīgi ir šīs jomas sakārtot jau laikus,» atzīst kompetentās institūcijas VDU System valdes locekle un darba aizsardzības vecākā speciāliste Evita Kazule.

Darba aizsardzības, vides un ugunsdrošības preventīvos pasākumus reglamentē Ministru kabineta noteikumi un citi normatīvie akti, kuru neievērošanas gadījumos uzņēmumiem draud sods. Taču svarīgāk un nozīmīgāk par sodu ir cilvēku dzīvības un veselība. Diemžēl pilnīgi no visiem nelaimes gadījumiem darbā izvairīties nav iespējams, jo tur, kur līdzās ir cilvēks, vienmēr pastāv arī cilvēciskais faktors. Taču, pareizi izstrādājot, plānojot, uzturot darba aizsardzības, ugunsdrošības sistēmu un veicot regulārus praktiskos pasākumus, iespējams būtiski samazināt nelaimes gadījumu skaitu un smagumu.

Ne visos uzņēmumos ir savi darba aizsardzības un ugunsdrošības speciālisti, jo viņu algošana pastāvīgā darbā saistās ar papildu izmaksām uzņēmumam. Vienlaikus jāatzīst, ka pieredzējušu profesionāļu šajā jomā nemaz nav tik daudz. Viens no risinājumiem ir piesaistīt profesionālu kompetentu institūciju, kuras speciālisti izanalizē situāciju, izstrādā darba aizsardzības un ugunsdrošības pasākumus, kuri ir saskaņā ar normatīvajiem aktiem un reālajā dzīvē sniedz drošības garantijas strādājošajiem. Viens no šādu pakalpojumu sniedzējiem ir Evitas Kazules izveidotais uzņēmums VDU System.

«Darba aizsardzības jomā strādāju jau vairāk nekā desmit gadu, līdz ar to ir iegūtas ne tikai teorētiskās zināšanas, bet arī liela praktiskā pieredze. Lai izstrādātu likumdošanai un reālajai dzīvei atbilstošu darba aizsardzības sistēmu, ir jāiedziļinās visās niansēs. Mūsu speciālisti secīgi analizē darbības procesus, izstrādā plānu un arī turpmākajā sadarbības periodā seko līdzi izmaiņām, lai darba aizsardzība un ugunsdrošība būtu atbilstoša reālajai situācijai,» uzsver vecākā darba aizsardzības speciāliste.