Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Vēl mēnesis līdz Lielajai talkai; kartē atzīmētas 80 piesārņotas vietas

© Publicitātes foto

Nedaudz vairāk kā mēnesi līdz Lielajai talkai interaktīvajā kartē ir atzīmētas vairāk nekā 80 piesārņotas vietas, kuras iecerēts sakopt, aģentūru LETA informēja Lielās talkas pārstāve Madara Laicāne.

Visvairāk piesārņoto vietu ir atzīmētas Rīgā, ap Rīgu un Vidzemē. Rīgā piesārņotās vietas ir norādītas daudzviet Pārdaugavā, ap Vidzemes šoseju, kā arī ap Ķīšezeru un Juglas ezeru. Iedzīvotāji norādījuši, ka starp atkritumiem ir dažādi sadzīves atkritumi, automašīnu riepas, kāds cits rosinājis izpļaut ap ezeru saaugušās niedres un pieteicies palīgā ar saviem instrumentiem.

Par sadzīves atkritumiem vidē iedzīvotāji informējuši arī citur Latvijā. Tāpat ir sniegta informācija par pamestiem būvgružiem un cita veida drazu. Ir arī vietas, kur nav konkrēti norādīts, kāds piesārņojums videi ir radīts.

Gatavojoties Lielajai talkai, rosība sākusies arī reģionos - 23 reģionu aktīvisti ir pieteikušies Lielās talkas koordinatoru konkursā "Latvijai būt zaļai!". Koordinatoriem būs jāpierāda, ka viņi ir aktīvākie vides jautājumu risinātāji Latvijā. Konkursa laikā visiem dalībniekiem būs gan jāorganizē izglītojoši pasākumi, gan jāizveido iedvesmojoši video un daiļdarbi par vides kopšanas tēmām. Visvairāk pieteikumu konkursam šogad saņemts no Vidzemes.

Lielā talka šogad norisināsies 23.aprīlī.