Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Tukuma ledus hallē rosība nerimst ne ziemā, ne vasarā

© Publicitātes foto

Tukuma ledus halle balstās uz trim vaļiem – trim olimpiskajiem sporta veidiem: hokeju, daiļslidošanu un kērlingu. Katrs no šiem sporta veidiem ir atradis savu nišu Latvijas sporta kartē. Jāteic gan, ka papildus šīm ziema sporta aktivitātēm ledus hallē kūsāt kūsā arī citi pasākumi un notikumi.

Hokejs – sporta veids numur 1

Hokejs ir populārākais un vienlaikus skaitliski visvairāk interesentu piesaistošais no mūsu olimpisko sporta veidu trijotnes. Šogad hokeja kluba Tukums paspārnē trenējas jau vairāk nekā simt jauno talantu, bet amatieru līmenī aktīvi darbojas 90 hokejistu.

Latvijas čempionātā Tukuma hokejisti startē visās vecuma grupās: U10, U12, U14, U16, U18. Tie, kuri izauguši no jaunatnes vecuma, var turpināt pilnveidot sevi 1. līgas komandā HK Tukums/Stiga RM, kura iepriekšējā sezonā Latvijas čempionāta 1. līgā ieguva 3. vietu.

Tukumā starp sporta veidiem pastāv liela konkurence, tāpēc daudz darba tiek ieguldīts jauno hokejistu piesaistīšanā. Uz nodarbībām mūsu ledus arēnā aicinām tos bērnus, kuri vēlas sevi realizēt šajā vīrišķīgajā sporta veidā. Savukārt jauniešus, kuri uzsāks mācības 7. klasē, uz Tukumu aicinām no visas Latvijas, lai turpinātu pilnveidot savu meistarību hokeja klubā Tukums. Jaunajiem hokejistiem nodrošinām mācības Tukuma Raiņa ģimnāzijā, ērtu dzīvošanu skolas dienesta viesnīcā un labus treniņu apstākļus ledus arēnā.

Mūsu hokeja treneru korpuss: Jānis Svitiņš, Verners Kaimiņš, Aigars Vilmanis.

Daiļslidošanas vilinājums

Daiļslidošanas nodarbības ledus arēnā ir jau no pašiem tās pastāvēšanas pirmsākumiem, tāpēc Tukums ir atradis savu vietu daiļslidošanas sportā gan ar sasniegumiem, gan ar tradicionāliem pasākumiem, jo šeit ir tā vieta, kurā patīk trenēties un sacensties ne tikai vietējiem, bet arī daiļslidotājiem no ārzemēm. Šā gada 23. un 24. aprīli notiks kārtējās starptautiskās sacensības Tukuma kauss 2016, kam mūsu treneres Alinas Petrenko vadībā aktīvi trenējas 17 jaunās daiļslidotājas. Uz ledus nodarbībām gaidām puikas un meitenes, kuri vēlas apgūt šo skaisto sporta veidu.

Jaunākais brālis kērlings

Kērlings Tukuma ledus hallei zināmā mērā ir jaunums, taču jau ar savām tradīcijām un labām atsauksmēm. Pagājušajā sezonā mums bija tas gods uzņemt Latvijas olimpiādes kērlingistus un starptautiskā turnīra Vasaras kauss 2015 Tukumā dalībniekus. Turpinot iesākto sadarbību ar sacensību rīkotājiem, šogad Vasaras kauss 2016 Tukumā norisināsies no 15. līdz 17. jūlijam.

Regulāri kērlinga treniņi ikdienā gan nenotiek, bet šo sporta veidu ir iecienījuši kolektīvi un draugu apvienības, lai kopā interesanti pavadītu brīvo laiku. Vienlaikus kērlingistiem varam nodrošināt četrus celiņus.

Sporta nometnēm piemērota vieta

Tuvojas vasara, kas ir aktīvākais sporta nometņu laiks. Tukuma ledus hallē tas vienmēr ir bijis un, jādomā, arī šogad būs viens no aktīvākajiem periodiem – tāpēc iepriekšminētajos sporta veidos piedāvājam sportistiem izmantot mūsu lielisko sporta bāzi ar ledus arēnu, viesnīcu un kafejnīcu zem viena jumta. Pasteidzieties, vasara nav tālu! Vairāk informācijas www.tlh.lv