Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Seastone piedāvā – bruģis 3D rombs

«Dažādība un kvalitāte ir Seastone piedāvājuma pamatā. Tas panākams ar mūsdienīgām tehnoloģiskām iekārtām un atbildīgiem sava darba profesionāļiem,» uzskata Oļegs Čubarovs © F64

Bruģis mūsdienu pilsētvidē un privātajā apbūvē vairs nav nekāds jaunums, un šķiet, kas gan vēl mūs varētu pārsteigt?! Izrādās, ka var gan – šogad bruģakmens ražotne Seastone aktualizē bruģa ar 3D efektu ražošanu.

Pagaidām nelielos objektos

Nevar apgalvot, ka 3D efekta bruģakmens ražošana Latvijā ir tikai Seastone pārziņā, jo arī citiem bruģa ražotājiem ir mēģinājumi ieviest inovatīvo formu un tehnoloģiju, taču Seastone šim bruģa veidam pievērš īpašu uzmanību. Uzņēmuma valdes loceklis Oļegs Čubarovs uzsver: «Tas ir lielisks veids, kā vidi padarīt vēl interesantāku un aizraujošāku, jo jaunais bruģa veids ir ne tikai dažādās krāsās, bet ar to iespējams izveidot arī dažādu dizainu, kas iekļaujas konkrētajā vidē. Tagad droši varu teikt, ka vienīgais, kas ierobežo dizainu, ir cilvēka iztēle.»

Pagaidām 3D bruģi ieklāj privātajos un komercobjektos, bet pakāpeniski tiek uzkrāta pieredze, un, cerams, jau pavisam drīz inovatīvus dizaina risinājumus varēsim ieraudzīt arī lielos pilsētu laukumos.

Uzņēmums aicina iepazīties ar jauno produkcijas veidu arī lielās būvniecības kompānijas, jo, tāpat kā visiem citiem Seastone produkcijas veidiem, arī 3D bruģim piemīt augstas kvalitatīvās īpašības par adekvātu cenu. Lai uzskatāmi varētu novērtēt jaunā produkta vizuālo efektu, ražotnes teritorijā ir ieklāti paraugu laukumi.

Jaunas formas un vēl labāka kvalitāte

Vērtējot iepriekšējo gadu darbības rezultātus, Oļegs Čubarovs teic: «Ražotne ir sakārtota un strādā stabili – esam atjaunojuši iekārtas, sistemātiski iegādājamies jaunas formas, lai dažādotu sortimentu, un sadarbībā ar laboratorijām un nozares ekspertiem strādājam, lai mūs ražotais produkts būtu ilglaicīgs un neliktu klientiem vilties pat pēc desmit gadiem. Esam saņēmuši trīs neatkarīgu laboratoriju, tostarp ārvalstu, atzinumus, ka mūsu ražotā produkcija kvalitātes ziņā pilnībā atbilst un daudzējādā ziņā ir pārāka par ES standartos noteiktajiem kritērijiem.» Par kvalitāti liecina vēl viens fakts – nav saņemta neviena būtiska reklamācija par nekvalitatīvu produktu.

Uzņēmumam ir izveidojies pastāvīgo klientu loks, jo tie, kuri vienreiz bruģakmeni iegādājušies Seastone, atgriežas atkal un atkal. Vairāk varētu vēlēties klientu vidū redzēt būvkompānijas, kas veic būvdarbus publisko iepirkumu konkursu ietvaros. «Diemžēl valsts likumdošana neparedz kvalitatīvu būvniecību, bet gan pieprasa tikai lētāko variantu. Ja būvnieks ar zemāko cenu ir uzvarējis konkursā, tad likumsakarīgi, ka viņš izvēlēsies arī iespējami lētāko materiālu savu saistību izpildei. Mēs ražojam augstvērtīgu – precīzas formas un ilglaicīgai kalpošanai paredzētu produktu, kurš nav lētākais piedāvājums tirgū, taču nebūt ne dārgākais, jo kopā ar klientiem meklējam savstarpēji izdevīgākos risinājumus un katrā pasūtījumā iespējamas individuālas vienošanās,» atzīst Oļegs Čubarovs.

Bruģis iegūst ne tikai jaunas formas un krāsas, bet arvien plašāks kļūst tā izmantošanas veids – lai gan visbiežāk mums tas saistās ar ielu, gājēju un velosipēdistu celiņiem, kā arī pagalmu un taciņu klājumu, pēdējos gados to arvien biežāk izmanto arī saimniecisko telpu grīdu klājumam, garāžās, pagrabos un industriālās būvēs.