Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Aicina iepazīt Gulbenes novadu

Ik gadu Gulbenē ienāk jauni tūrisma elementi, tai skaitā informatīvais materiāls, kas palīdz labāk ceļotājiem izprast redzēto un dzirdēto © Publicitātes foto

Gulbenes novada PA «Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs» vasaras sezona ir pagājusi ar daudzām un dažādām interesantām aktivitātēm un pasākumiem.

Aktuāls ir ekskursiju ar elektrovilcieniņu «Atklāj un iepazīsti Gulbeni» piedāvājums. Stāmerienā ir atvērts tūrisma informācijas centrs «Stāmeriena», kas sniedz tūrisma informāciju par Stāmerienu un Gulbenes novadu, nodrošina ekskursijas gida pavadībā, kā arī tirgo suvenīrus.

Tuvojoties sezonas noslēgumam, 27. septembrī Pasaules tūrisma dienas ietvaros notiks ekskursija Stāmerienā «Ezera vilinājums». Būs iespēja uzzināt vēsturiskus un interesantus faktus par Stāmerienu ar iespēju laimēt vērtīgas balvas.

Darbi neapstāsies arī ziemas sezonā, kad tiks gatavoti tūrisma informācijas materiāli un ģenerētas jaunas, inovatīvas idejas pasākumiem 2016. gadam.

«Pašvaldības aģentūrā «Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs» strādā tūrisma jomas profesionāļi vienotā komandā, ir izveidojusies ļoti laba sadarbība ar pagastu pārvaldēm, tūrisma uzņēmējiem, iestādēm, mājražotājiem, amatniekiem, tāpēc arī visu iecerēto var godam paveikt un 2016. gadam sagatavot jaunus, inovatīvus tūrisma pakalpojumu piedāvājumus, strādāt tā, lai Gulbenes novada vārds tūrisma attīstības un kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā izskan plašā mērogā un pie mums ierodas arvien vairāk tūristu. Uz tikšanos Gulbenē!» saka aģentūras direktore Iveta Kovtuņenko. 

Apceļojot Gulbenes novadu, aicinām iepazīt:

• Rankas pagastā:

Rankas kultūrvēsturiskā mantojuma centru, Sveču muzeju, vides veselības saimniecību «Lejas Kāķupi», saimniecību «Vecpāpani», vides veselības saimniecību «Kalna Pakalnieši», viesu namu «Mīlmaņi», atpūtas kompleksu «Lācītes».

• Stāmerienas pagastā:

Stāmerienas muižu, Stāmerienas Sv. Ņevas Aleksandra pareizticīgo baznīcu, saimniecību «Pilssēta», saimniecību «Birzupes – 2», saimniecību «Dzelzavieši», Motorparku «Dimanti», naktsmītnes – «Vonadziņi», «Sonāte», «Ziedugravas», «Zušu nams».

• Litenes pagastā:

Litenes muižu, Latvijas armijas piemiņas vietu, dabas liegumu «Sitas un Pededzes paliene», saimniecību «Sopuļi», laivu nomu «Laivot.lv», naktsmītnes – «Pededzes», «Duki».

• Druvienas pagastā:

Druvienas muižu, Druvienas veco skolu – muzeju, Silmaču muzeju, Druvienas cilti, Kokļu darbnīcu, naktsmītnes – «Mazvasaraudži», «Dzirnavkalns».

• Lejasciema pagastā:

Lejasciema kultūrvēsturiskā mantojuma centru, «Sēravotu», naktsmītnes «Mežvidi», pirti «Pincikājas».

• Lizuma pagastā:

Lizuma muižu, J. Brektes dzimto māju «Saulieši», Apsīšu Jēkaba dzimtās mājas «Kalaņģi», «Lizuma gotiņas» konfekšu ražotni, Velēnas baznīcu, pļavu golfa laukumu «Siltie».

• Tirzas pagastā:

Tirzas slēpju muzeju, Tirzas PSRS perioda vēstures liecību ekspozīciju, Tirzas kultūrvēsturiskā mantojuma ekspozīciju, bioloģisko saimniecību «Avotiņi», naktsmītnes «Kalnāres».

• Gulbenes pilsētā:

Ekskursiju pa Depo, braucienu ar Bānīti, elektrovilcieniņu, vizināšanos ar rokas drezīnu, Gulbenes novada vēstures un mākslas muzeju ar ekspozīciju «Tautsaimniecība» klētī, Latvju zīmju vēstījuma taku, Gulbenes evaņģēliski luterisko baznīcu, naktsmītnes – «Vecgulbenes muiža», viesnīca «Gulbene», «Depo», «Alfo A.A.».

• Jaunie tūrisma objekti 2016. gadā:

Bišu viesnīca – Jaungulbenes pagastā; senlietu ekspozīcija Dekteru klētī un Kurpīšu namiņš «Brīnumzeme» – Daukstu pagastā, Cincu acu avotiņš – Lejasciema pagastā, ekspozīcija «Tautsaimniecība» – muzeja klētī – Gulbenes pilsētā, atpūtas vieta «Gaujmalas līdumnieks» pie Gaujas upes – Rankas pagastā.