Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Tērvetes ūdenskrātuvē kārtējais prāvās karpas loms

© www.mammadaba.lv/

Makšķernieku iecienītajā Tērvetes ūdenskrātuvē, ko apsaimnieko AS “Latvijas valsts meži”, 28. augustā izmakšķerēts kārtējais prāvais loms – brangā, 11 kg lielā karpa padevusies makšķerniekam Guntaram Bubinskim, kurš kopā ar sievu makšķerēt Tērvetes puses ūdeņos ieradies no Mālpils. Vaicāts, kādu mērķu vadīts veiksmīgais makšķernieks izvēlējies doties copē tieši uz Tērvetes ūdenskrātuvi, viņš atzina, ka vilinājuši dzirdētie citu copes meistaru veiksmes stāsti par lieliskajiem karpu lomiem.

“Abi ar sievu esam īsti dabas bērni un ļoti labprāt pavadām laiku pie dabas. Mums ir kopīgs hobijs – abi esam lieli makšķernieki, galvenokārt - uz karpām. Uz copi cenšamies doties vismaz četras reizes nedēļā. Bijām dzirdējuši stāstus, ka Tērvetes ūdenskrātuvē izdodas lielu karpu lomi – tad nu izlēmām, ka jābrauc pārliecināties par to pašiem,” stāsta Gundars.

Lielā karpa izmānīta uz boilas ēsmu. Kā atzina veiksmīgais makšķernieks, tad paspēkoties gan nācies krietni, kamēr lielo zivi izdevies pievārēt un izcelt krastā. Turklāt, palīgā nākuši  copmaņi arī no blakus laipām, un tā kopīgiem spēkiem karpa beigās arī padevusies. Tā kā copes mērķis bijis vien apliecināt makšķerēšanas prasmes un pašiem pārbaudīt praksē stāstus par izslavētajām lielajām karpām un citām ievērības cienīga izmēra zivīm Tērvetes ūdenskrātuvē, papriecājušies par brango lomu, abi veiksmīgie makšķernieki - Guntars un viņa sieva Lolita - karpu nepaturēja, un tā drīz vien tika atlaista atpakaļ ūdenstilpē.

Avots: www.mammadaba.lv