Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Heinrihs un Marisa iekārtojas Svētajā ezerā

Heinrihu un Marisu apskatīt ierodas daudzi, taču jāzina, ka gulbjus nedrīkst piebarot. Baltmaize putniem ir īpaši kaitīga. Lai gulbjus varētu apskatīt tuvāk, elektrovilcieniņa maršruts ir mazliet mainīts un iet caur Spārītes parku © Publicitātes foto

Gulbenē, Spārītes parkā, uz dzīvi iekārtojies skaists pāris – Heinrihs un Marisa. Divi melnie gulbji, kurus Gulbenei dāvāja Cēsu Malēniešu klubs.

Gulbji ir ļoti labi iejutušies, apliecina pašvaldības aģentūras Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs vadītāja Iveta Kovtuņenko. Vietējie pensionāri ir uzņēmušies šefību, un ik pēc pāris stundām kāds dodas apraudzīt, vai karaliskos putnus kāds netraucē. Beidzot ir piepildījusies sen lolota iecere, jo Gulbenei, kam pilsētas ģerbonī attēlots gulbis, savu gulbju līdz šim nav bijis, priecājas I. Kovtuņenko. Kad Spārītes parkā tika izveidota Latvju zīmju vēstījuma taka, šķitis – kaut kā tomēr pietrūkst. Pavasarī iedzīvotājiem tika apsolīts – gulbji būs. Šo ideju īstenoja, pateicoties daudzu cilvēku atbalstam.

Tagad Gulbenē turpinās skaistais mīlas stāsts par barona Heinriha fon Volfa lielo mīlestību uz sievu Marisu. Barons, kuram šeit bija īpašumi, mīlēja savu sievu tik ļoti, ka iekopa parku ar mākslīgiem dīķiem un ezerā uz sešām saliņām izvietoja akmeņus ar sievas vārda burtiem. Svētais ezers bija Heinriha dāvana sievai dzimšanas dienā.