Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ventspils Digitālais centrs paplašina pakalpojumu pieejamību

Ventspilī uzstādīti pirmie trīs interaktīvie e-kioski © Ventspils Digitālais centrs

Lai uzlabotu informācijas pieejamību iedzīvotājiem un pilsētas viesiem par Ventspils pilsētas pašvaldības pakalpojumiem, apskates objektiem un gaidāmajiem kultūras un sporta pasākumiem, pie Piedzīvojumu parka, Ostas ielas promenādē pie kuģīša Hercogs Jēkabs piestātnes un Piejūras kempingā ir izvietoti interaktīvi ekrāni jeb ekioski.

Atšķirībā no līdz šim pilsētā izvietotajiem informatīvajiem ekrāniem jaunie ekrāni ir interaktīvi – līdzīgi kā strādājot ar planšetdatoru, lietotājs pats var izvēlēties, kādu informāciju aplūkot. Ap katru no interaktīvajiem kioskiem ir izveidota arī bezvadu interneta zona, kas visu diennakti bez maksas ir pieejama jebkuram iedzīvotājam vai pilsētas viesim. Papildus Ventspils Piejūras kempingā ir izvietoti 7 bezvadu interneta pieejas punkti, kuri ļauj kempinga apmeklētājiem savās mobilajās ierīcēs izmantot bezvadu internetu visā kempinga teritorijā.

Šie 3 ekioski ir pirmie šāda veida ekrāni Ventspilī, kuri ir izvietoti ārā un būs izmantojami gan vasaras svelmē, gan ziemas aukstumā, jo to temperatūras izturība ir no –35 līdz +45 grādiem. Visi kioski ir pieslēgti Ventspils pilsētas optiskajam datu pārraides tīklam, tāpēc tajos pieejamā informācija tiks regulāri atjaunota, un iedzīvotāji varēs sekot līdzi jaunākajai informācijai gan Ventspilī, gan arī Klaipēdā.

Savukārt projekta sadarbības partneri Klaipēdā ir izvietojuši trīs interaktīvos ekioskus, vienu informatīvo LED ekrānu iedzīvotāju un viesu informēšanai, kā arī ekiosku apkārtnē paplašinājuši bezvadu interneta pārklājumu un pieejamību.

Projekts tika realizēts, sadarbojoties Ventspils pilsētas pašvaldības iestādei Ventspils Digitālais centrs ar Klaipēdas pilsētas pašvaldības administrāciju, finansējumam izmantojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) Latvijas – Lietuvas pārrobežu programmas 2007 – 2013 atbalstu. Projekta nosaukums ir Interaktīvu epakalpojumu izveide un pieejamība, un tā mērķis ir epakalpojumu attīstība un popularizēšana un bezvadu interneta zonas paplašināšana Ventspilī un Klaipēdā, tādējādi uzlabojot pārrobežu reģiona pieejamību un konkurētspēju.