Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Iespējamie šķūnīšu svilinātāji noķerti, meklē cietušos

© F64

Šogad Jāņos, 24. jūnijā, Dobelē tika reģistrēti septiņi ugunsgrēki, kuri izcēlušies Bērzes ielas masīva šķūnīšos un dārza mājiņās, vēsta Dobeles ziņas. Aizdomās par šīm dedzināšanām aizturēti jaunieši, policija lūdz atsaukties cietušos.

Veicot operatīvās meklēšanas pasākumus, aizdomās par vairākām dedzināšanām policija ir aizturējusi divas personas – 1996. un 2000. gadā dzimušus jauniešus.

Vēl aizvien turpinās izmeklēšana, kā arī par lietu ir uzsākts kriminālprocess pēc krimināllikuma 185. panta 2. daļas “Par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā vai ja tā nodarījusi lielu materiālu zaudējumu, vai ja tās rezultātā vainīgā neuzmanības dēļ iestājusies cilvēka nāve vai izraisītas citas smagas sekas, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.”

Policija lūdz dārza mājiņu īpašniekiem atsaukties un vērsties Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Dobeles iecirknī, jo līdz šim policijā ir saņemti tikai trīs iesniegumi no īpašniekiem, raksta Dobeles ziņas