Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Amazone tuva zemniekiem

Pagājušonedēļ SIA Amazone Jēkabpils filiālē bija vērojama liela rosība – Tehnikas diena Mārtiņlauki pulcēja ne mazums interesentu. Pasākuma programma bija orientēta uz to, lai katrs lauksaimnieks atrastu sev vajadzīgu informāciju. Uzsvars tiek likts uz iespēju apmeklētājiem pašiem redzēt, izmēģināt un pārbaudīt © Publicitātes foto

Augstvērtīgas un kvalitatīvas lauksaimniecības tehnikas tirdzniecības un servisa nodrošinātāja – SIA Amazone – ir labi zināma daudzām zemnieku saimniecībām visā Latvijā.

Lai būtu pieejami vietējiem zemniekiem un ekonomētu klientu laiku un naudu, uzņēmums, kura centrālais birojs atrodas Kuldīgā, ir attīstījis filiāļu tīklu Valmierā, Ķekavā un kopš pērnā gada marta arī Jēkabpilī. Līdz ar to Jēkabpils un citu tuvējo novadu ļaudīm lauksamniecības tehnikas rezerves daļas, kompetentu speciālistu padomi un kvalitatīvs serviss pieejami tuvu mājām – nav vairs jātraucas uz Rīgu vai pat vēl tālāko Kuldīgu. Turklāt pati pilsēta ieguvusi vienu sakoptu vietu vairāk. «Atnācām uz vietu, kur bija pamesta ēka, pagalms aizlaists, taču ātri vien visu savedām kārtībā,» stāsta Jēkabpils filiāles tehnikas pārdevējs konsultants Edgars Suveizda.

Viņš skaidro, ka Amazones filiāļu tīkls aptver visu Latviju. «Pat ja, piemēram, kādas rezerves daļas nav uz vietas Jēkabpilī, tā noteikti būs kādā citā filiālē, un tā operatīvi tiks atgādāta pie mums,» informē E. Suveizda.

Risinājums stundu, ne nedēļas laikā

Viņš stāsta, ka filiālei pirmais gads aizritējis ļoti spraigi un, neskatoties uz Krievijas tirgus ierobežojumiem, tas vērtējams ar pozitīvu zīmi.

«Filiāle atrodas ļoti izdevīgā vietā, no pilsētas ceļš aizved uz Rēzekni, Daugavpili, Ilūksti, tā ka apkalpojam ļoti plašu teritoriju, tostarp Sēliju, Latgali,» teic E. Suveizda, piebilstot, ka zemniekus Latvijas klimatiskie apstākļi bieži nelutina – ir īss pavasaris, vasara, neilgs kulšanas periods. «Tāpēc, ja pēkšņi notiek kāda ķibele ar tehniku, zemniekam ir vajadzīga tūlītēja palīdzība – viņš nevar gaidīt dienām, mums risinājums ir jārod pāris stundu laikā,» uzsver E. Suveizda. Plašajā piedāvājumu klāstā sev ko noderīgu atradīs gan lielas, gan nelielas zemnieku saimniecības. Piemēram, pirms kāda laika pie īpašnieka Latvijā ir atceļojis Amazones miglotājs UX 11200. 2014. gadā Amazone UX 11200 uzstādīja pasaules rekordu, apstrādājot 1032 hektārus lielu platību tikai 24 stundu laikā. No līdzīgām tehnikas vienībām UX 11200 atšķiras ar iespaidīgiem parametriem. Miglotāja darba platums ir 36 metri, faktiskais tvertnes tilpums 12 000 litru, sūkņa jauda līdz 900 l/min. Tā ietilpība un jauda saīsina darbā pavadīto laiku un ļauj apstrādāt platību ātrāk un efektīvāk.

Redzēt, izmēģināt un pārbaudīt

Jēkabpils filiāle papildus jau minētajiem pakalpojumiem organizē arī saviesīgus pasākumus, kad notiek prezentācijas un vietējo zemnieku kopā sanākšana. Arī pagājušonedēļ filiāles pagalmā bija vērojama liela rosība un Tehnikas diena Mārtiņlauki pulcēja ne mazums interesentu. Pasākuma programma bija orientēta uz to, lai katrs lauksaimnieks atrastu sev vajadzīgu informāciju. Uzsvars tiek likts uz iespēju apmeklētājiem pašiem redzēt, izmēģināt un pārbaudīt.

Amazone kā oficiālais pārstāvis piedāvāja zīmolu Amazone un Krone tehnikas paraugdemonstrējumus. Sadarbībā ar AgriCon bija iespēja izmēģināt Yara NSensor un konsultēties ar agronomijas speciālistiem par jaunāko tehnoloģiju piedāvātajām iespējam precīzajā lauksaimniecībā. Demonstrējumus bija sarūpējis arī augu aizsardzības preparātu ražotājs Bayer CropScience. Netika piemirsts arī par muzikālo fonu un konkursiem, lai pasākums zemniekiem būtu ne vien izglītojošs, bet arī ar izklaidējošu pieskaņu.

Regulāri semināri

Filiāle organizējusi arī dažādus seminārus, jo «mēs ne tikai pārdodam lauksaimniecības tehniku, bet vēlamies, lai arī, iegādājoties mūsu tehniku, zemnieks ar to varētu nopelnīt. Lauksaimniecība ir ļoti interesanta un komplicēta zinātne. Lai būtu pēc iespējas bagātīgāka raža, ir jāpārzina ļoti daudzas nianses, piemēram, kā pareizi iesēt, nomiglot, barot graudaugus. Tāpēc arī mēs piedāvājam gudras iekārtas, piemēram, sējmašīnas, kas var saskaitīt, cik sēklu ir izsēts uz kvadrātmetru, miglotājus, kuri strādā ar vispareizākajām sprauslām, lai dabai netiktu nodarīts kaitējums. Bet uz semināriem aicinām nozares speciālistus, Zemkopības ministrijas pārstāvjus. Pie mums bieži viesi ir Latvijas Augu aizsardzības pētniecības centra darbinieki. Šobrīd daudzi cilvēki nobažījušies par to, ka drīz būs jātaisa miglotājiem tehniskā apskate. Skaidrojam, kāds ir sprauslu lietderības koeficents – cik daudz saņem augs, cik tiek vienkārši izpūsts gaisā.»

Zemniekus interesējot arī informācija par Eiropas Savienības maksājumiem un atbalsta mehānismiem. Arī šajos jautājumos semināros viņus konsultē zinoši speciālisti. Semināri notiek arī pārējās uzņēmuma filiālēs.