Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Jūrmalā raisās skandāls par Latvijas lielāko globusu

© Caur Jūrmalas Gastronomu

Katram jūrmalniekam ir sirdij tuvi ierastie pilsētas simboli, kas gan palikuši par piemiņu no padomju laikiem, piemēram, "Korso", "Septiņas māsas" vai "Jūras pērle". Facebook lietotājs Caur Jūrmalas Gastronomu "ceļ traci" par neskaidro slavenā Jūrmalas globusa likteni, jo nav skaidrs, ko pilsētas vadība ar to iesāks.

"Gribu norādīt uz patreizējās domes vadības rīcību ar daudziem jūrmalniekiem un viesiem zināmo simbolu - varā kalto rotējošo globusu, kurš uzskatāms par lielāko globusu Latvijā. To atjaunoja 2003. gadā. Tas atradās Jomas un Turaidas lielu krustojumā. Šobrīd to var apskatīt nomestu aiz Svetlanas Dergačas vadītā Slokas stadiona tribīnēm. Diez vai minētā iestāde vai amatpersona nodarbojas ar kultūras piemenekļu atjaunošanu. Globuss bija populars fotografēšanas objekts pilsētas viesu vidū, pat tajos brīžos, kad ar bērnu gavilēm un roku spēku to mēģināja griezt mazie nebēdņi. Patiesi žēl, ka globuss netbilst izstrādātajai jaunajai pilsētas zīmola stratēģijai par kuru savu sašutumu ir izteikusi lielākā jūrmalnieku daļa. Kāds liktenis to sagaida? Ar ko šis objekts traucēja pilsētas vadībai? Jautājums paliek atklāts," uztrauktais jūrmalnieks raksta facebook.

Tāpat tiek ziņots, ka Jūrmlalas domes mājaslapā 27.maijā ap plkst. 12.00 ir paradījusies informācijas par to, ka globuss ir aizvests uz restaurāciju, bet publikācijas datums ir noradīts cits- 25.maijs. "Rodas trīs jautājumi: 1.Kapēc būtu jārestaurē aiz stadiona tribīnēm? 2.Kapēc tas jādara vasaras sezonas laikā? 3.Kapēc globuss bija jādemontē, ja nav skaidrs kurš to varēs atjaunot?" raksta Caur Jūrmalas Gastronomu.