Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Mazpilsētā viens bankomāts, tas pats regulāri nedarbojas

© Scanpix

Aucē šobrīd ir uzstādīts SEB bankas iemaksas/izmaksas bankomāts. Taču iedzīvotāji informē, ka tas regulāri nedarbojas. Turklāt pēdējā laikā dzirdamas runas, ka šo bankomātu plānots slēgt.

Pirms pāris gadiem Aucē darbojās divas banku filiāles – Krājbankas un SEB bankas. Krājbanka, kā zināms, bankrotēja, bet SEB bankas filiāle samazināja savu darba laiku. Vēlāk filiāle tika slēgta, palika gan bankas automāts. Tomēr...

„Bankas automāts ļoti bieži nedarbojas. Dažreiz pat vairākas reizes nedēļā, turklāt arī tā labošana nenotiek ļoti operatīvi. Nereti solītās vienas dienas vietā paiet divas, kamēr bankomāts atsāk savu darbu. Turklāt man ir Swedbank norēķinu karte. Domāju, ka ne vienīgajam Aucē. Taču ar Swedbank norēķinu karti skaidru naudu nevar izņemt nevienā tirdzniecības vietā Aucē. Tā kā tad, kad SEB bankomāts nedarbojas, skaidru naudu nav man iespējams Aucē no kartes noņemt,” stāsta Auces iedzīvotājs Ivars Nesters.

Turklāt pēdējā laikā vietēji mēļo, ka bankomātu vispār slēgs. Šīs runas gan SEB banka noliedz. „Aucē uzstādīto iemaksu/izmaksu bankomāts turpinās darboties un šobrīd bankai nav plānu to demontēt vai pārvietot. Papildus tam Auces iedzīvotāji ar SEB bankas kartēm var izņemt skaidru naudu trīs tirdzniecības vietās – veikalā „Vēris”, Aspazijas laukumā 7, Bēnes PB veikalā Nr.2, Vītiņu ielā 11 un veikalā „Ieva”, Raiņa ielā 43 (plašāka informācija par šo pakalpojumu atrodama www.naudasizmaksa.lv),” skaidro SEB bankas pārstāvis Mārtiņš Panke.

Attiecībā uz iemesliem, kāpēc SEB bankas automāts regulāri nedarbojas, bankā skaidro, ka biežākie iemesli, kādēļ tiek traucēta bankomātu darbība (ne tikai Aucē), ir bankomātā nokļuvušie svešķermeņi, piemēram, lielveikalu uzlīmes, pirkumu čeki, fotogrāfijas, saspraudes. un makos glābtās zivju zvīņas, kas veido naudas sasprūdumus un aptur skaidras naudas iemaksu bankomātos. Šie svešķermeņi ik mēnesi veido vismaz trīs naudas sasprūdumus katrā bankomātā. Tas savukārt nozīmē, ka ik mēnesi visā bankomātu tīklā ir ap 800 dīkstāves stundas jeb 6600 neapkalpoti klienti.