Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Jaunieši dzērumā terorizē satiksmes autobusu

© F64

Tiesas priekšā stājušies četri jaunieši no Kuldīgas, kuri 17 kilometru garumā terorizējuši satiksmes autobusu ar 50 pasažieriem.

Tiesas process sācies par notikumiem pagājušā gada martā. Lielais satiksmes autobuss ar 50 pasažieriem bijis ceļā no Kuldīgas uz Ventspili. Vienlaikus pa šoseju vieglajā automašīnā uz Ventspili izklaidēties braukuši četri 25 līdz 28 gadus veci kuldīdznieki. Būdami alkohola reibumā, viņi izdomāja sākt izklaidi jau pa ceļam, traucējot aizmugurē braucošā satiksmes autobusa vadītāja darbu. Autobusa vadītājs un pasažieri tiesā liecināja, ka vispirms jaunieši ar savu automašīnu ievērojami palēnināja braukšanas ātrumu, bet, tiklīdz autobuss sāka apdzīšanas manevru, tā viņi ātrumu palielināja un neļāva autobusam tikt garām. Šādi jaunieši rīkojušies kopumā sešas reizes, tādējādi 17 kilometru garumā tīšām apgrūtinot autobusa braukšanu un radot avārijas situācijas. Tāpat viņi pa logu rādījuši nepieklājīgus žestus. Turklāt savu rīcību jaunieši paši arī filmēja ar telefonu, un šis ieraksts bija viens no pierādījumiem tiesas procesā, tāpat kā viena autobusa pasažiera uzfilmētais materiāls.

Pirms Nabas ezera jaunieši apstājušies, un aiz viņiem apstājies arī autobuss, kura vadītājs izkāpis ārā, lai noskaidrotu jauniešu rīcības iemeslus. Jaunieši bijuši četri, bet viņš viens, tāpēc drošības nolūkos autobusa šoferis no zemes pacēlis koka sprunguli. Pēc vārdu apmaiņas, dodoties projām, šoferis aizmetis sprunguli un, pēc apsūdzēto teiktā, trāpījis ar to viņu automašīnai, radot pamatīgu bukti. Šoferis gan pieļauj iespēju, ka bukte bijusi jau iepriekš, jo viņam nešķita, ka viņš būtu tai trāpījis. Tomēr jauniešus tas pamatīgi saniknojis, un viņi nolēmuši autobusu vēlāk sagaidīt kādā pieturā, kas atrodas jau Ventspils novada teritorijā. Kad autobuss apstājies, divi no jauniešiem tajā iekāpuši, bļaustījušies, visbeidzot ieķērušies šoferim drēbēs, kā arī norāvuši un saplēsuši viņa brilles. Pasažieri Ventspils tiesā liecināja, ka viņiem šī situācija likusies ļoti biedējoša. Viena no pasažierēm piezvanījusi policijai.

Interesanti, ka arī paši jaunieši šajā situācijā sajutās kā cietušie un piezvanījuši valsts policijai ar sūdzību par šofera radīto bukti. Jauniešu vadīto automašīnu drīz vien uz šosejas sagaidīja policijas patruļauto, kas aicināja viņus sekot līdz Ventspils iecirknim, lai sniegtu liecību par notikušo. Tomēr gaidītās aizstāvības vietā iereibušie jaunieši tika aizturēti un ievietoti īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Pret nekauņām ierosināts kriminālprocess par huligānismu grupā.

Zināms, ka alkohola reibums ir vainu pastiprinošs apstāklis, tāpēc viņi centās apgalvot, ka praktiski bijuši skaidrā. Vien pāris malciņus liķiera iedzēruši. Tajā pašā laikā viņi praktiski neko no notikušā neatcerējās.

Lietā par cietušo atzītais Liepājas autobusu parka šoferis no apsūdzētajiem prasa piedzīt materiālos zaudējumus par sabojātajām brillēm, kā arī morālo kompensāciju 2000 eiro apjomā. Lietas izskatīšana turpināsies šodien.