Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Tukuma ledus hallei 10 gadu

© Publicitātes foto

Tukums bija viena no pirmajām Latvijas reģionu pilsētām un vēl arvien viena no nedaudzajām, kurā ir sava ledus halle. Halles durvis pirmo reizi tika vērtas pirms desmit gadiem, un tagad tā ir viena no apdzīvotākajām ēkām pilsētā, kur darbība nerimst no agra rīta līdz vēlam vakaram 365 dienas gadā.

Brīva laika uz ledus visiem dažkārt nepietiek

Bija laiks, kad tukumnieki uz ledus varēja doties paslidot gluži vai katru dienu – iznomāt slidas un aktīvi atpūsties varēja jebkurš un praktiski jebkurā laikā. Vaicāts, kā tad ir tagad, Tukuma ledus halles direktors Modris Liepiņš teic: «Pieprasījums pēc laika uz ledus ir ļoti liels – priekšroka ir mūsu jaunajiem sportistiem – hokejistiem un daiļslidotājiem, kam nepieciešami regulāri treniņi, to skaits ir pieaudzis jau līdz 125. Sadarbojamies arī ar skolām – vairākas skolas reizi nedēļā attiecīgām klašu grupām šeit novada sporta stundas. Par šo iespēju jāsaka paldies pašvaldībai, kas pilnā mērā apmaksā ledus nomas maksu treniņiem visiem jaunajiem sportistiem un sporta stundu laiku skolēniem. Laiks publiskajai slidošanai atvēlēts nedēļas nogalēs, vienlaikus savs ledus laiks vajadzīgs arī nu jau par tradīciju kļuvušajam hokeja amatieru čempionātam TLH.

Starp hokejistiem jau manāmas jaunās zvaigznes

Hokeja klubs Tukums desmit gadu laikā ir izaudzinājis spēcīgus hokejistus, un viņu sasniegumi ar katru gadu kļūst arvien labāki un labāki. Pagājušajā gadā U18 Latvijas čempionātā hokeja klubs Tukums ieguva otro vietu. Šogad pirmo reizi Latvijas čempionāta ietvaros ir izveidota 1. līga, kas ir ceļš uz augstāko līgu. Tukums ir viena no šīs līgas komandām – čempionāts vēl nav galā, tāpēc par sasniegumiem vēl pāragri runāt, taču tukumnieki 1. līgas ietvaros spēlē kā līdzīgs ar līdzīgu. Starp tukumniekiem parādās jaunās hokeja zvaigznes, kam ir cerības iekļūt Latvijas izlases sastāvos. Dažs labs jau spēlē ASV un Vācijas klubos.

Halles direktors uzsver, ka svarīga ir jauno hokejistu pēctecība – patlaban Latvijas čempionātā tukumnieki ir pārstāvēti visās vecumu grupās. Lai saglabātu šo tradīciju, aktīvi tiek piesaistīti mazie bērni, sākot no četru gadu vecuma, šim populārajam sporta veidam.

Daiļslidotājiem jauna motivācija

Nevar noliegt, ka daudzus gadus daiļslidošana Latvijā nebija populāra. Pēdējos gados situācija mainās un par daiļslidošanu dzirdam arvien vairāk un vairāk – arī bērni uz šo sporta veidu skatās ar arvien pieaugošu interesi. Tam, ka daiļslidošanas tradīcijas Latvijā atdzimst, ir skaists pierādījums – 7. vieta Eiropas čempionātā, kas ir labs panākums. Modris Liepiņš domā, ka Latvijas daiļslidotāju panākumi Eiropā iedvesmos arī jaunos daiļslidotājus Tukumā. Tukuma daiļslidotāji aug un attīstās – pagājušā gada Latvijas čempionātā daiļslidošanā vairāki ir parādījuši izcilus rezultātus. Tukumnieki ne tikai piedalās sacensībās, bet arī tās organizē – kā katru pavasari, arī šogad 25. un26. aprīlī norisināsies tradicionālais Katrīnas kauss, uz ko gaida ierodamies arī Igaunijas, Lietuvas un Krievija sportistus, bet rudenī noritēs kārtējais Tukuma kauss daiļslidošanā.

Tāpat kā hokejistiem, arī daiļslidotājiem treniņu laiku uz ledus apmaksā pašvaldība – līdz ar to šis sporta veids ir finansiāli pieejams plašam sabiedrības lokam. Uz nodarbībām tiek gaidīti bērni no piecu gadu vecuma – varbūt tieši no Tukuma nāks jaunās pasaules mēroga daiļslidošanas zvaigznes – viss taču ir iespējams!

Latvijas olimpiāde kērlingā noritēs Tukumā

Tukuma halle ir viena no retajām, kas uzņem arī kērlingistus. Šogad no 6. līdz 8. martam Latvijas ziemas olimpiādi rīko Sigulda, kam nav savas ledus halles. Panākta vienošanās, ka olimpiāde kērlingā noritēs Tukuma hallē.

Kērlings kļuvis par sporta veidu, ko iecienījuši korporatīvo pasākumu organizētāji, jo tas neprasa īpašu ekipējumu un sportisko sagatavotību – elementārās iemaņas var apgūt ātri. Tukuma halle piedāvā gan sportiskās aktivitātes, gan telpas un ēdināšanas pakalpojumus dažādiem korporatīvajiem pasākumiem.

Balle būs!

Desmit gadu jubilejas pasākums ieplānots novembrī. Modris Liepiņš stāsta, ka gatavošanās pasākumam jau ir sākusies – jāveic kosmētiskais remonts, jo desmit gadu laikā daudz kas prasās pēc atjaunošanas, jāsastāda pasākuma plāns un režija, lai tie būtu skaisti svētki visiem sportiskajiem tukumniekiem un pašiem halles darbiniekiem.

Balles organizēt ledus halles darbinieki jau ir iemanījušies – ik gadu plaši apmeklētas un ar labām atsauksmēm apveltītas ir Jaungada sagaidīšanas balles, kas nu norit jau divās zālēs.

Arī Valentīndienas balles nav jaunums – tā būs arī šogad. 13. februāra vakarā pēc Tukuma sporta laureāta 2014 svinīgā pasākuma, kur tiks sumināti labākie Tukuma novada sportisti, visi aicināti baudīt romantisko Valentīndienas balli ar skaistu mūziku un klātiem galdiņiem.