Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Tukums – Eiropas gada pašvaldība 2014

© Ojārs Lūsis

Aizvadītajā gadā Tukuma novads, konkurencē ar iedzīvotāju skaitu virs 7000, saņēma godpilno nosaukumu Eiropas gada pašvaldība 2014. Vienlaikus tika vērtēts cilvēku individuālais ieguldījums novada un valsts attīstībā.

Konkursa pirmajā kārtā piedalījās 22 pašvaldības, no kurām 14 tika vērtētas otrajā kārtā. Konkursa Eiropas gada pašvaldība 2014 otrās kārtas vērtēšanas komisija Tukuma novadu apmeklēja klātienē. Komisijā bija vairāku ministriju, Eiropas Parlamenta Informācijas biroja Latvijā, konkursa ģenerālsponsora Swedbank AS un sadarbības partnera SIA Lattelecom pārstāvji.

Vizītes laikā žūrijas komisijas locekļi tikās ar Tukuma novada domes toreizējo priekšsēdētāju Juri Šulcu, nodaļu un pagastu pārvalžu vadītājiem, kā arī iepazinās ar pašvaldības darbu, aptverot dažādas nozares – sociālo, izglītības un kultūras jomu, jauniešu darbību, veselības aprūpi, sadarbību ar biedrībām un uzņēmējiem u. c.

Komisija apmeklēja Tukuma novadā nozīmīgus objektus: Tukuma slimnīcu, Pūres Kopienas centru un Pūres bibliotēku, Tukuma Sporta un atpūtas kompleksu, Kopienas centru Rīti, Pastariņa muzeju, Dzirciema internātpamatskolu, Multifunkcionālo jaunatnes iniciatīvu centru un Tukuma Raiņa ģimnāzijas dienesta viesnīcu.

Par Eiropas gada cilvēkiem no Tukuma novada tika nominēti: Valda Dzelzkalēja – Pūres pagasta bibliotēkas – informācijas un novada izpētes centra vadītāja, Sanita Ratniece – Pastariņa muzeja vadītāja, kura ikvienu muzeja apmeklētāju iepazīstina ar lauku darbiem, radoši vada pedagoģiskās programmas, ekskursijas un organizē pasākumus, un Andis Jākobsons – Dzirciema internātpamatskolas amatniecības skolotājs, kurš nodrošina radošu un kvalitatīvu mācību procesu galdnieku palīgu apmācībā.