Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Jelgavā atklāj pirmo Glābējsilīti Zemgalē

© F64

"Mēs esam maza, bet spēcīga tauta un ikvienam no mums ir ļoti svarīgi redzēt to, kas notiek apkārt. Ja kāds meklē atbalstu - mūsu pienākums ir to sniegt. Ja kāds nevar parūpēties par savu bērnu, tad no sirds lūdzu - nedari pāri savam bērnam, bet dod viņam iespēju tikt mīlētam un aprūpētam citā ģimenē. Tamdēļ Latvijā ir tik svarīgs Glābējsilītes projekts", uzskata Māris Peilāns, Jelgavas Glābējsilītes mecenāts.

Piektdien, 29.augustā, Jelgavas pilsētas slimnīcas teritorijā tika atklāta pirmā Glābējsilīte Zemgales reģionā. Latvijā tā jau ir astotā Glābējsilīte.

Laura Zvirbule projekta "Glābējsilīte - vieta bērna dzīvībai" vadītāja Latvijā: "Tagad katrā Latvijas reģionā ir vismaz viena Glābējsilīte. Projekta tuvākās nākotnes plāns ir datubāzes izveide Glābējsilītēs atstātajiem mazuļiem un par to oktobrī tiek plānota vizīte Veselības ministrijā. Vēl līdz ziemas periodam gribam paspēt nomainīt iekārtu Rīgas Glābējsilītei, jo septembrī tai aprit pieci gadi un iekārtas garantijas laiks ir beidzies."

Kopš 2009.gada Latvijā izveidotas astoņas Baby Box jeb Glābējsilītes, un izglābtas 28 bērnu dzīvības. Tā ir īpaša vieta, kur vecāki, dažādu apstākļu spiesti, var anonīmi atteikties no sava mazuļa. Pašlaik Glābējsilīte ir Rīgā, Ventspilī, Liepājā, Valmierā, Madonā, Rēzeknē, Daugavpilī un Jelgavā.