Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Vēl augstāka kvalitāte un dažādība bruģa tirgū no Seastone

© Ojārs Lūsis

Ir pagājis apmēram gads, kopš uzņēmums Seastone pārņēma esošu bruģa ražotni Tal­su novada Lībagu pagastā. Ražotnē ir veiktas investīcijas, kā rezultātā ir atjaunotas tehnoloģijas un izstrādāti jauni – vēl kvalitatīvāki un plašāka sortimenta produkti.

Ak­cents – kva­li­tā­te

Lat­vi­jā bru­ģa ra­žo­tā­ju ir ļo­ti daudz, kas ra­da mil­zu kon­ku­ren­ci starp ra­žo­tā­jiem un bie­ži vien sa­rež­ģī iz­vē­li klien­tam. «Pie­sā­ti­nā­tā tir­gū ir di­vas ie­spē­jas kon­ku­rēt – vai nu ar ze­mu ce­nu, vai augs­tu kva­li­tā­ti. Re­kon­stru­ējot ra­žot­ni, iz­vē­lē­jā­mies ot­ro va­ri­an­tu – ra­žot vis­aug­stā­kās kva­li­tā­tes pro­duk­tus par adek­vā­tu ce­nu,» skaid­ro Se­as­to­ne val­des lo­cek­lis Oļegs Ču­ba­rovs.

Re­kon­struk­ci­jas lai­kā ir no­mai­nī­tas un da­žā­do­tas bru­ģa for­mas, kas ga­ran­tē iz­strā­dā­ju­ma pre­ci­zi­tā­ti, vieg­lu ie­klā­ša­nu un lie­lis­ku ga­la re­zul­tā­tu. Lai sa­snieg­tu pa­tie­šām vis­aug­stā­ko ie­spē­ja­mo kva­li­tā­ti, ir veik­tas pār­bau­des vai­rā­kās ma­te­ri­ālu tes­tē­ša­nas la­bo­ra­to­ri­jās, kas ir de­vis lie­lis­ku re­zul­tā­tu. Se­as­to­ne ra­žo­tais bru­ģis po­zi­tī­vā zi­ņā pār­sniedz jeb­kā­das ES un Lat­vi­jas li­kum­do­ša­nas būv­nie­cī­bas ma­te­ri­ālu pra­sī­bas. Tur­klāt tas ir va­ri­ējams krā­sās un for­mās, kas pa­ver jaun­as ie­spē­jas di­zai­ne­riem. «Di­zai­nu var ie­ro­be­žot ti­kai māk­sli­nie­ka fan­tā­zi­jas trū­kums, tur­klāt re­zul­tāts būs ilg­lai­cīgs, jo mū­su bru­ģim ir ne ti­kai lie­lis­kas fi­zi­kā­lās iz­tu­rī­bas īpa­šī­bas, bet arī no­tu­rī­ba pret krā­su bā­lē­ša­nu. Virs­kār­tas iz­strā­dē ir ie­gul­dīts liels darbs un jaun­ākie teh­no­lo­ģis­kie ri­si­nā­ju­mi,» teic uz­ņē­mu­ma va­dī­tājs.

Kā viens no ak­tu­ālā­ka­jiem jaun­ajiem pro­duk­tiem jā­pie­min tak­ti­lās jeb rie­vo­tā bru­ģa plāk­snes, ko pil­sēt­būv­nie­cī­bā iz­man­to kā brī­di­nā­ju­ma in­stru­men­tu pirms gā­jē­ju pār­ejām, pa­kā­pie­niem un ci­tām pa­aug­sti­nā­ta ris­ka vie­tām cil­vē­kiem ar re­dzes trau­cē­ju­miem.

Gan dār­za ta­ci­ņām, gan os­tu ter­mi­nā­ļiem

Se­as­to­ne ra­žo­tās pro­duk­ci­jas klās­tā val­da daudz­vei­dī­ba – tā ir pie­mē­ro­ta gan pri­vāt­mā­ju dār­za ce­ļu ie­kār­to­ša­nai, gan os­tu kra­vu lau­ku­mu iz­bū­vē ar lie­lu sma­gās teh­ni­kas sa­tik­smes in­ten­si­tā­ti. Uz­ņē­mu­mā var ie­gā­dā­ties pat 1 m2 sa­vam dār­zi­ņam vai pat ti­kai da­žus bru­ģa klu­cī­šus – klients ir klients, un nav sva­rī­gi, cik liels ir vi­ņa pa­sū­tī­jums. Zi­no­ši kon­sul­tan­ti pa­lī­dzēs ne ti­kai iz­vē­lē­ties pie­mē­ro­tā­ko pro­duk­tu no pla­šā pie­dā­vā­ju­ma, bet arī iz­stās­tīs un pa­rā­dīs, kā bru­ģis pa­rei­zi ie­klā­jams. Ne­pie­cie­ša­mī­bas ga­dī­ju­mā ar Se­as­to­ne starp­nie­cī­bu ie­spē­ja­ma spe­ci­ali­zē­tas bri­gā­des pie­sais­te.

Tra­di­ci­onā­li bru­ģa ra­žot­nes no­dro­ši­na tu­vā­kās ap­kār­tnes in­fra­struk­tū­ras ob­jek­tu va­ja­dzī­bas. Zi­nā­mā mē­rā Se­as­to­ne var uz­ska­tīt par iz­ņē­mu­mu, jo uz Tal­siem pēc bru­ģa brauc pat no Rī­gas un Vents­pils. Tas ir ap­lie­ci­nā­jums, ka būv­nie­ki ir no­vēr­tē­ju­ši pro­duk­ci­jas augst­o kva­li­tā­ti un uz­ti­cas šim ra­žo­tā­jam. Vai­cāts, kā uz­ņē­mums jū­tas Tal­su no­va­dā, Oļegs Ču­ba­rovs ne­slēpj: «Man gri­bē­tos uz Tal­su ie­lām un lau­ku­miem re­dzēt vai­rāk Se­as­to­ne iz­strā­dā­ju­mu. Tas vei­ci­nā­tu lo­kāl­pat­ri­otis­mu un mums bū­tu vēl viens ie­mesls le­po­ties ar sa­vu dar­bu un cen­tie­niem, tā­pat kā mēs le­po­ja­mies ar sa­viem dar­bi­nie­kiem, tal­se­nie­kiem, ku­ri šeit strā­dā jau kopš uz­ņē­mu­ma iz­vei­do­ša­nas un aug­stā go­dā tur dar­ba ti­ku­mu.»