Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Tukuma pašvaldība ar summu noapaļošanu paaugstina maksimālos tarifus taksometriem

Tukuma novada dome šonedēļ nolēma atļaut komersantiem paaugstināt maksimālo tarifu robežu taksometriem, par dažiem centiem uz augšu noapaļojot summas eiro, aģentūra LETA uzzināja Tukuma novada pašvaldībā.

Tukuma novada deputāti akceptēja grozījumus saistošajos noteikumos "Par maksimālajiem tarifiem pasažieru pārvadājumiem ar vieglo taksometru Tukuma novadā", kas nepieciešami, lai noteiktu maksimālos pieļaujamos tarifus par pasažieru un bagāžas pārvadājumiem ar vieglo taksometru.

Maksimālie pārvadāšanas tarifi paaugstināti, jo pieaugušas pakalpojuma nodrošināšanai nepieciešamās pamatizmaksas - par degvielu, auto tehnisko apkopi un citas, skaidrots pašvaldībā.

Saskaņā ar domes lēmumu grozījumi paredz, ka tiek paaugstināti maksimālie pasažieru pārvadājumu tarifi un dienas tarifs tiek paaugstināts no 0,71 eiro līdz 0,80 eiro, iekļaujot pievienotās vērtības nodokli (PVN) par vienu kilometru, bet laika tarifs paaugstinās no 0,14 eiro līdz 0,20 eiro, iekļaujot PVN, par vienu minūti, savukārt taksometra nolīgšanas tarifs paaugstinās no 0,85 eiro līdz vienam eiro, iekļaujot PVN.

Projekts neietekmē pašvaldības budžetu, un šie saistošie noteikumi ir attiecināmi uz uzņēmējiem, kas nodarbojas ar pasažieru pārvadājumiem ar vieglo taksometru Tukuma novada administratīvajā teritorijā.