Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Ušakovs kritizē valdību, kura ignorējot iedzīvotāju vēlmi pēc pārmaiņām

© F64

Latvijas iedzīvotāji vēlas pārmaiņas, savukārt Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) skaidri runā par plānu pēc vēlēšanām - "saglabāt koalīciju un neko nemainīt", uzrunā kongresā sacīja "Saskaņas" priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Ušakovs arī sacīja, ka kļūt par vienīgo proeiropeisku partiju valstī ir liela atbildība un izaicinājums, tomēr "Saskaņa" tam ir gatava.

Ušakovs savā uzrunā pauda, ka, vēlēšanās atbalstot labējās partijas, "paliks tā pati koalīcija ar tām pašām sejām". Gadījumā, ja "Jaunā Vienotība" neiekļūtu parlamentā, tad pašreizējie partneri varētu atrast kādu citu partiju tās vietā, lai sadarbotos, uzskata Ušakovs.

Svarīgi ir piedāvāt un arī īstenot radikālas un gurdas reformas, akcentēja "Saskaņas" priekšsēdētājs. Viņš skaidroja, ka šodien partijas kongress notiks citādākā formātā nekā ierasts - partijas biedri, viesi un eksperti diskutēs par dažādiem jautājumiem, un šīs idejas tikšot izmantotas, veidojot "Saskaņas" piedāvājumu. Šāds formāts ļaujot iesaistīt partijas darbā lielāku cilvēku skaitu, piebilda politiķis.

Ušakovs savā runā pauda, ka atbalsts valdošām partijām ir ceļš uz Eiropas nomali. Vienīgā no koalīcijas partijām, kas "vārdos iestājas par Eiropas vērtībām", ir "Vienotība", bet nav skaidrs, vai tā pārvārēs 5% barjeru vēlēšanās, teica "Saskaņas" līderis.

Viņš akcentēja stipras un pārticīgas Eiropas nozīmi. Ušakovs arī sacīja, ka kļūt par vienīgo proeiropeisku partiju valstī ir liela atbildība un izaicinājums, tomēr "Saskaņa" tam ir gatava.

Ušakovs uzskata, ka sabiedrība sagaida jauna sociāla standarta ieviešanu. Viņš norādīja, ka "Saskaņa" to varot piedāvāt, un tas, "ar ko agrāk lepojās Rīgā, kļuvis par normu lielajā daļā pašvaldību".

"Saskaņas" kongress šodien tika atklāts ar dziedātājas Marijas Naumovas uzstāšanos, kā arī dažādu Eiropas sociāldemokrātu pārstāvju video sveicieniem.

Kā ziņots, "Saskaņa" kongresā diskutē par priekšvēlēšanu programmas projektu. Pēc partijas vadības uzrunām, darbs notiek paneļdiskusijās, kurās piedalās gan partijas biedri, gan Latvijas un starptautiskie eksperti.

Diskusiju paneļi paredzēti par pārmaiņām Eiropā, mazākumtautību jomā, ekonomikā, veselības aprūpē, sociālajā jomā, izglītībā, reģionos un pārmaiņām, kas skars jauniešus.